‘Romeo & Juliet Suite’: een eigentijdse twist op het klassieke verhaal, te zien in oktober in Vorst-Nationaal

Na een succesvolle première in Parijs en een wereldwijde triomf, brengen Benjamin Millepied en L.A. Dance Project met ‘Romeo & Juliet Suite’ een eigentijdse adaptatie van het klassieke verhaal naar België. Ontdek dit meesterwerk op 24, 25 en 26 oktober in Vorst Nationaal te Brussel.

Liefde kent geen grenzen in deze hernieuwde ‘Romeo & Juliet Suite’, een eigentijdse adaptatie van Prokofievs meesterwerk. Benjamin Millepied, voormalig danser bij het New York City Ballet en creatieve kracht achter de bekroonde film ‘Black Swan’, brengt een vernieuwende blik op de klassieke tragische liefdesgeschiedenis van Shakespeare. Millepied’s visie van het gekende verhaal is een viering van universele liefde. De cast wisselt namelijk per avond, met diverse koppels in de hoofdrollen. Zo draait het verhaal de ene dag rond Romeo en Juliet, en de volgende rond Romeo en Romeo of zelfs rond Juliet en Juliet. De choreograaf herinterpreteert de tragische geliefden van Shakespeare als jongvolwassenen in een stedelijke omgeving in de 21ste eeuw, waar sociale normen hen ervan weerhouden hun liefdesverhaal te beleven.

© Paul Boudrel

L.A. Dance Project, een collectief dat bekendstaat om zijn innovatieve en multidisciplinaire aanpak, gebruikt een projectiesysteem dat zorgt voor een grensverleggende ervaring, waarbij dansers op het podium en op het scherm met elkaar versmelten. Scènes worden in real-time uitgezonden, vanaf onverwachte plekken in het theater en backstage. De dansers worden live gefilmd en bewegen zich van podium naar scherm en weer terug. De choreografie bevindt zich tussen film, dans en theater, wat zorgt voor een uniek perspectief op de onmogelijke liefde dat de grens tussen realiteit en fictie vervaagt. (PADI)

‘Romeo & Juliet Suite’ van Benjamin Millepied is te zien in Vorst Nationaal op 24, 25 en 26 oktober 2024. Alle info en tickets op www.mbpresents.be.

The post ‘Romeo & Juliet Suite’: een eigentijdse twist op het klassieke verhaal, te zien in oktober in Vorst-Nationaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »