Sint-Lodewijkscollege leeft mee met Lucas, finalist van The Voice: “Lucas is een podiumbeest”

Wie zich deze week aanbiedt aan de balie in de inkomhal van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenstraat in Brugge kan niet naast de posters en een hoopje flyers kijken met daarop de foto van Lucas Geldof uit Oostkamp. De leerling van het zesde jaar Latijn-Wetenschappen is één van de finalisten van ‘The Voice van Vlaanderen’.

Een groepje vrienden van zijn klas doet er alles aan om Lucas te steunen en verzet bergen werk zodat hij vrijdag de hoofdprijs van 25.000 euro en een platencontract in de wacht sleept. “De voorbije weken waren we met enkele goeie vrienden telkens aanwezig op de live-uitzendingen en vrijdag rijden we met een busje naar Vilvoorde”, vertelt Milo De Clerck uit Brugge. “Donderdag zijn we tijdens onze middagpauze naar de andere secundaire scholen geweest om flyers af te geven en via verschillende sociale mediakanalen doen we er alles aan om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om voor Lucas te stemmen. Uiteraard is het ook belangrijk dat hij vrijdag alle kijkers van het programma met zijn stem overtuigt om voor hem te kiezen.”

“Ik denk dat Lucas minder stress heeft om voor duizenden mensen op te treden dan voor een toets Frans”, lacht Theo Vannieuwenburg (18). “Hij is een echt podiumbeest. Op jonge leeftijd nam hij al aan verschillende zangwedstrijden deel en twee jaar geleden zong hij in een Ketnet-musical. Je merkt aan alles dat Lucas ervan geniet om op te treden. We hadden niet verwacht dat hij het zover zou schoppen in The Voice, maar nu hij in de finale staat, zullen we hem door dik en dun steunen. We nemen hoe dan ook opnieuw een spandoek mee en zullen ons laten horen in die zaal.”

Harry Styles

Lucas Geldof is duidelijk een jongen die graag gezien wordt door zijn klasgenoten. Ook bij de meisjes van zijn klas ligt hij heel goed in de markt. “Lucas is een lieve, sociale en grappige jongen”, vindt Alixe Ghyselen (17). “Het is bij ons op school ondenkbaar dat je met een jongen van je klas een relatie begint, maar ik zou het wel zien zitten om hem later misschien nog wat beter te leren kennen. Het is zeker geen lelijke jongen en hij heeft humor. Ook op sociale media is hij heel populair. Eén van zijn Tik-Tokfilmpjes werd al 80.000 keer bekeken. Sommige reacties op Instagram zijn gewoon te gek. Sommige meisjes vergelijken hem al met Harry Styles.”

De voorbije weken was Lucas niet op school, want er moet nogal wat gerepeteerd worden vooraleer het programma vrijdag op de buis komt. “We zijn met drie goeie vrienden die zijn notities bijhouden en hem regelmatig wat info bezorgen”, vertelt Lars Mussche (17). We doen dat met heel veel plezier, want we weten maar al te goed welke inspanningen Lucas levert om door te breken in de muziekwereld. Tot voor enkele maanden twijfelde hij nog of hij volgend jaar naar de universiteit zou gaan of zich zou toeleggen op zijn muzikale carrière. Ondertussen weet hij wel beter en gaat hij voluit voor het laatste.”

Op de vraag wie vrijdag de zangwedstrijd wint, antwoorden zijn vrienden in koor dat het Lucas wordt. “We twijfelen er niet aan dat hij het uitstekend zal doen, want hij heeft ongelooflijk veel talent. De concurrentie is niet van de poes, maar Lucas heeft het voordeel dat hij de jongste deelnemer is. We vinden allemaal dat hij door zijn jonge leeftijd meer kansen heeft om echt door te breken”, aldus Ellen Van Houcke.

Steun leerkrachten

“Het is belangrijk dat hij ook na The Voice niet uit de belangstelling verdwijnt”, vult zijn vriend Milo aan. “Maar aangezien we zeker zijn dat hij zal winnen, zal dit geen probleem zijn voor Lucas. Ik weet niet wat hij met die 25.000 euro zal doen, maar hij zal ongetwijfeld een deel aan zijn ouders geven. Die mensen doen ongelooflijk veel voor hun zoon.”

Ook verschillende leerkrachten van het Sint-Lodewijkscollege volgen de prestaties van Lucas op de voet. Sommigen sturen berichtjes om hem aan te moedigen, terwijl anderen hun vrienden en familie proberen te overtuigen om voor hem te stemmen.

Eén van de leraren die hoopt dat Lucas vrijdag wint, is Bert Gevaert, leraar klassieke talen en twee jaar geleden klastitularis van de finalist van The Voice. “Lucas is een toffe gast, een echt kunstenaarstype. Soms wat verstrooid, maar als hij zich voor iets inzet mag je een knalprestatie verwachten. Onlangs gaf hij in één van mijn lessen voor de hele klas een briljante redevoering. Het is echt een goeie jongen en ik hoop dat hij vrijdag die finale wint. Twee jaar geleden zagen we hem met de hele klas aan het werk in een musical en hij was gewoon de beste zanger op het podium.”

Finale The Voice, vrijdag 26 april om 20.40 uur op VTM.

De live-uitzending kan ook gevolgd worden in zaal OostCampus, Siemenslaan 1 in Oostkamp, samen met Lucas’ grootouders. Deuren open om 19.30 uur. Bar en croques worden verzorgd door Tope Sterker. De opbrengst is volledig voor Kom Op tegen Kanker.

The post Sint-Lodewijkscollege leeft mee met Lucas, finalist van The Voice: “Lucas is een podiumbeest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »