Wagen belandt in vangrail op E17 bij afrit Waregem: avondspits alweer in de soep

De avondspits rond Waregem loopt alweer stevige hinder op door een ongeval op de E17 richting Kortrijk. Een wagen belandde er in de vangrail. De rechterrijstrook is plaatselijk afgesloten.

Het ongeval gebeurde iets voor 17 uur terwijl de avondspits zich net op gang trok. Een grijze Mercedes met Franse nummerplaten belandde kort voor de afrit Waregem om onduidelijke redenen in de vangrail. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

De Mercedes liep behoorlijk wat schade op aan de bumper. Even werd gevreesd dat de bestuurder vast zat in zijn voertuig, maar het menselijk leed lijkt op het eerst zicht mee te vallen. Een ambulance kwam ter plaatse om de eerste zorgen toe dienen.

De impact op het verkeer was des te erger. Om de veiligheidsdiensten te beschermen, sloot de brandweer de rechterrijstrook van de snelweg plaatselijk af. Hierdoor ontstond al snel een file van drie kwartier die zich uitstrekte tot voorbij Kruishoutem.

Zoveelste ongeval op korte tijd

Het is al de zoveelste keer op korte tijd dat de ochtend- of avondspits rond Waregem in het honderd loopt door een verkeersongeval op de E17. Dinsdag 23 april gebeurde er zowel ’s morgens als ’s avonds een ongeval in de omgeving van het op- en afrittencomplex van Waregem. Afgelopen zaterdag was het dan weer prijs in Deerlijk, toen stond daar drie kwartier file richting Kortrijk.

Ook vorige week gebeurden twee ongevallen rond Waregem. Bij geen van de incidenten vielen zwaargewonden maar de verkeersellende is telkens groot. Het is niet duidelijk of er een reden is voor de vele ongevallen van de laatste tijd.

The post Wagen belandt in vangrail op E17 bij afrit Waregem: avondspits alweer in de soep is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »