Opruimwerken gestart op viaduct van Merksem na ongeval met twee vrachtwagens: drie rijstroken weer vrij

Op de Antwerpse Ring richting Gent zijn vanmorgen ter hoogte van het viaduct van Merksem twee vrachtwagens gebotst. Daardoor waren drie van de vier rijstroken versperd en lag het verkeer op de Antwerpse Ring richting Gent bijna drie uur lang zo goed als stil. Rond 8.45 uur zijn de takelwerken gestart. Ondertussen zijn er weer drie rijstroken vrij. 

Meer krantenkoppen in België

Jill Peeters over de rampspoed in Centraal-Europa: “Zorgwekkend dat weerrecords telkens worden verpulverd”

Vijf doden in Roemenië, vier vermisten in Tsjechië – waar meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom zitten – én een meter sneeuw in de Oostenrijkse en Beierse Alpen. Boris laat de neerslag met bakken uit de lucht vallen en dat leidt tot grote rampspoed in Centraal- en Oost-Europa. “Klimaatverandering heeft vele gezichten”, zegt weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters. Zij legt

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Koppel brengt gevonden bankkaart niet naar politie, maar doet er enkele aankopen in Roeselaarse stationsbuurt mee: duo riskeert tot tien maanden cel

Een intussen ex-koppel riskeert respectievelijk tien en acht maanden cel omdat ze met een gevonden bankkaart een aantal contactloze aankopen deden in de stationsbuurt van Roeselare. Het slachtoffer verloor zijn portefeuille op 26 september 2022 en merkte daags nadien dat er voor een kleine 200 euro geld van zijn rekening verdwenen was.
The post Koppel brengt gevonden bankkaart niet

Lees meer »

Racing Brugge One ‘mist’ start door tal van blessures: “Geen paniek, het komt goed”

Net als vorig seizoen verloor Racing Brugge zijn eerste competitiewedstrijden. Toen kon de totaal vernieuwde ploeg als excuus gelden en knokten de mannen van coach Verde Presa zich spectaculair naar een plaats in de subtop. Nu gooien tal van blessures roet in het eten, waardoor de voorbereiding niet naar een vloeiende competitiestart leidde.
The post Racing Brugge One ‘mist’

Lees meer »