VN trekt aan alarmbel: “Meer dan 50.000 vluchtelingen in eigen land door gevechten in Ethiopië”

Meer dan 50.000 mensen zijn ontheemd door gevechten in het noorden van Ethiopië, dat hebben de Verenigde Naties gemeld. 10 dagen geleden zijn er opnieuw gevechten uitgebroken tussen strijders uit de regio’s Tigray en Amhara. De opflakkering van geweld leidt tot internationale bezorgdheid. 

Meer krantenkoppen in België

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Soudal Quick-Step maakt jacht op drie leiders, krijgen we een nieuwe spurt?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij kreeg de volle laag van De Bruyne toen hij niet goed doordekte”: drie mindere Duivels, twee keer 7 op 10

Geen cadeau voor de Rode Duivels in Hongarije, een match zonder publiek tegen Israël. Niet de minste beleving in de tribunes en dat weerspiegelde zich ook lang op het veld. Gelukkig volgde er een tweede helft met veel meer animo, al konden slechts twee spelers zich onderscheiden. Drie Duivels moeten het stellen met een vijfje. Ons rapport.

Lees meer »

Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste”

Dit weekend, in de nacht van 7 op 8 september, is het dag op dag 80 jaar geleden dat Moorsele bevrijd werd. Ervaringsdeskundigen Georges Dumortier (92) en André Delrue (93) en enkele supporters van erfgoedvereniging Mortsella halen herinneringen op aan die periode.
The post Georges Dumortier en André Delrue herdenken bevrijding Moorsele: “Blijdschap overheerste” appeared first on KW.be.

Lees meer »