Verdient Trump vanavond nog eens 1,3 miljard dollar dankzij Truth Social?

Als het even meezit, is Donald Trump vanavond 1,3 miljard dollar rijker. Hij zal namelijk omgerekend zo’n 1,2 miljard euro aan aandelen van socialmedianetwerk Truth Social krijgen als de beurskoers standhoudt. Helemaal zeker is dat niet, want de schommelingen zijn groot. 

Meer krantenkoppen in België

Mario Vangeel uit Kasterlee wint na BK pompoenwegen nu ook EK: “Mijn pompoen was 8 kilo afgevallen, maar bleek toch de zwaarste”

Met een reuzenpompoen van 1.152 kilogram heeft Mario Vangeel zich gekroond tot Europees kampioen pompoenwegen. Mario zijn exemplaar bleek in het Duitse Ludwigsburg meer dan 150 kilogram zwaarder dan die van zijn Duitse, Zwitserse, Franse en Oostenrijkse concurrenten. "Het kwam als een verrassing, want de pompoen had wel al wat vocht verloren", zegt Mario.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor verspreiding cholera na besmetting in noorden van Libanon – Luchtaanval treft crisismeeting in Libanese stad: burgemeester en vijftien anderen gedood

Israël heeft woensdag een tiental luchtaanvallen uitgevoerd op de stad Nabatiye, in het zuiden van Libanon. Er zijn minstens zes doden gevallen, liet de regionale gouverneur weten aan BBC. De burgemeester van Nabatiye is een van de dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in dit liveblog.

Lees meer »

Van de eerste Vlaamse extreemrechtse burgemeester tot het verlies van Jos D’Haese in Antwerpen: alles wat je moet weten over de lokale verkiezingen

De lokale verkiezingen zitten er weer op. Hoewel Vlaams Belang met Guy D’haeseleer in Ninove weliswaar voor het eerst in de geschiedenis een burgemeester kan leveren, hebben de twee meest extreme partijen, Vlaams Belang en PVDA, de verwachtingen niet helemaal waargemaakt. CD&V houdt intussen duidelijk stand en groeit hier en daar zelfs, terwijl N-VA een aantal belangrijke overwinningen in onder

Lees meer »

Olivier Bulteel maakt kunstinstallatie voor Sint-Laurentiuskerk: “Het is olympisch geïnspireerd”

Men wil de Sint-Laurentiuskerk in Kooigem als fietskerk profileren. Daarom werd kunstenaar Olivier Bulteel gevraagd een installatie te maken die blijvend in de kerk zal staan. Het werk zal dit weekend voor het eerst te zien zijn tijdens Buren bij Kunstenaars.
The post Olivier Bulteel maakt kunstinstallatie voor Sint-Laurentiuskerk: “Het is olympisch geïnspireerd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vzw voor sterrenkindjes Boven de Wolken viert mijlpaal

In 200 Vlaamse gemeenten is er nu een sterrenregister voor baby’s die doodgeboren werden. Die mijlpaal meldt oprichtster van de vzw Boven de Wolken Anneleen Fransen donderdag.
The post Vzw voor sterrenkindjes Boven de Wolken viert mijlpaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kylian Mbappé had seks met vrouw tijdens trip naar Zweden, maar gelooft niet dat klacht voor verkrachting van haar komt”

Er raken iets meer details bekend over de verkrachtingszaak rond Kylian Mbappé (25). Volgens Franse media deelde de spits van Real Madrid in Stockholm het bed met een vrouw, maar was dat met wederzijdse toestemming. Sms-verkeer moet dat bewijzen. Mbappé gelooft dan ook niet dat zíj de klacht heeft ingediend. “Hij begrijpt er helemaal niets van”, zegt z’n advocate. “Hij

Lees meer »

Treinverkeer in Brussel-Centraal nog steeds verstoord na dodelijk ongeval waarbij pendelaar struikelt en op sporen terechtkomt

In het station Brussel-Centraal is vrijdagavond een man overleden. De federale politie heeft bevestigd dat de eerste vaststellingen wijzen op een tragisch ongeval. De man zou ten val gekomen zijn op de sporen, nadat hij zich haastte om zijn trein te halen. In het station heerste grote chaos tijdens de avondspits. Om 20.35 uur werden alle sporen opnieuw vrijgegeven, maar

Lees meer »

Twintig verdachten aangehouden bij groot onderzoek naar mazoutfraude: Belgische staat liep tot 25,5 miljoen euro mis

Bij een groot onderzoek naar mazoutfraude van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg, zijn sinds vorige zomer al 61 huiszoekingen verricht en 20 verdachten aangehouden. Het gaat om 2 criminele organisaties, die sinds 2020 minstens 30 miljoen liter ontkleurde mazout in omloop brachten. Omdat de criminelen op die manier accijnzen konden ontlopen, liep de Belgische Staat tot wel 25.500.000

Lees meer »

Dag van de Jeugdbeweging is in aantocht

Op vrijdag 18 oktober zijn alle jongens en meisjes in jeugdbewegingsuniform welkom op de Markt om in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging deel te nemen aan een heerlijk ontbijtfestijn.
The post Dag van de Jeugdbeweging is in aantocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is schandalig”: nieuwe haag langs fietspad in Reninge al meteen doodgespoten

De nieuw aangeplante haag die het fietspad langs de Oostvleterenstraat in Reninge afscheidt van de autoweg, is door onbekenden doodgespoten. Eerder werd al meermaals doelbewust schade toegebracht aan de paaltjes langs de weg. “Dit is echt schandalig”, reageert burgemeester Lode Morlion boos.
The post “Dit is schandalig”: nieuwe haag langs fietspad in Reninge al meteen doodgespoten appeared first on

Lees meer »

Fakkeltocht voor vrede trekt door de Noorderkempen

Vandaag trekt een fakkeltocht door Wuustwezel, Gooreind, Overbroek, Kalmthout en Essen. Aan de oorlogsmonumenten onderweg vindt een kleine plechtigheid plaats. Het is een initiatief van de NSB, de Nationale Strijdersbond. Oorspronkelijk was de optocht bedoeld om eer te brengen aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Nu is het intiatief ook een wandeling voor de vrede.

Lees meer »

John Crombez kijkt vooruit na verkiezingsoverwinning: “Zowel met Trots als N-VA raak- en verschilpunten”

John Crombez won met Vooruit Plus de verkiezingen. De toekomstige burgemeester blikt terug op de campagne en vooruit naar gesprekken die binnen de twee weken al moeten leiden tot een coalitie. Vlak voor hij zich daarop stort, evalueert hij. “Het hoogtepunt van deze campagne was niet de verkiezingsavond.”
The post John Crombez kijkt vooruit na verkiezingsoverwinning: “Zowel met Trots

Lees meer »

Dirk Devroye presenteert tweede dichtbundel

Na dichter bij zee (2013) presenteert Dirk Devroye (48) zijn tweede dichtbundel hier met jou. Uit Leuven aangespoeld als student aan het toenmalige KHBO, nu Vives, heeft Dirk Oostende niet meer verlaten. 23 jaar lang was hij marketing coördinator bij Mutoh en sinds anderhalf jaar is hij communicatieverantwoordelijke bij het Energiehuis Oostende. “In beide jobs
The post Dirk Devroye

Lees meer »