SD Worx en Protime verlengen met ploeg-Kopecky tot 2028: “Vrouwenwielrennen is toegankelijk, we krijgen veel terug voor ons geld”

Na Lotte Kopecky hebben nu ook de sponsors SD Worx en Protime hun contracten in het vrouwenwielrennen tot 2028 verlengd. Het verhaal van SD Worx begon in 2020. “Vrouwenwielrennen is veel harder gegroeid dan we toen hadden gedacht”, zegt CEO Kobe Verdonck (53). Aan een overstap naar het mannenwielrennen zegt het Belgische bedrijf niet te denken. 

Meer krantenkoppen in België

“De noodknop bleek zelfs niet aangesloten” tijdens verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis

Na de aanranding van een maatschappelijk werkster door een gedetineerde worden de veiligheidsprocedures in alle gevangenissen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt ook geëvalueerd of iemand alleen met een gedetineerde in een lokaal moet worden gelaten. Dat heeft ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

Lees meer »

Gilbert en Rosa 65 jaar getrouwd… maar ook 65 jaar abonnee van Brugsch Handelsblad

Het echtpaar Gilbert Vanryckeghem en Rosa Maertens uit de Gistelsesteenweg in Snellegem vierde zondag het briljanten huwelijksjubileum in het Oosthof in Snellegem. Ze leerden elkaar kennen bij een nicht in Jabbeke. Hij was afkomstig van Zedelgem en zij van Sint-Andries.
The post Gilbert en Rosa 65 jaar getrouwd… maar ook 65 jaar abonnee van Brugsch Handelsblad appeared first on

Lees meer »

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september gelden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen moeten niet alleen de paus zelf beschermen, maar ook de aanwezige toeschouwers. Op plaatsen die de paus zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »