WIELERKORT. Sponsors SD Worx en ProTime verlengen bij ploeg van Kopecky, Max Kanter pakt eerste profzege in Turkije

Het wegseizoen is alweer volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa

Vorige zondag had op het zonovergoten domein van de stedelijke kinderboerderij de Plattelandsdag plaats. De aantrekkelijke activiteiten en het mooie weer lokten de grote massa naar de Ieperse Heerweg.
The post Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren

BrightAnalytics, de West-Vlaamse SaaS scale-up gespecialiseerd in geconsolideerde managementrapportering, heeft onlangs het bekende Epsom Restaurant in Roeselare aangekocht. Deze week starten de werken aan de herontwikkeling van de site, die zal bijdragen aan de verdere groei en de ambitieuze toekomstplannen van het bedrijf.
The post Gerenommeerd restaurant Epsom maakt plaats om groeiend aantal medewerkers van BrightAnalytics te faciliteren appeared

Lees meer »

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »

Buren Spoorweglaan sluiten samen zomer af

De bewoners van de Spoorweglaan besloten samen de vakantie gepast af te sluiten en verzamelden op het pleintje Far West. Het initiatief werd genomen door twee koppels uit de straat: Wim Verhelst en Els Tuytens en Bart Demeulemeester en Petra Deman. In het totaal waren 35 buren aanwezig. Het was ook de ideale gelegenheid om
The post Buren Spoorweglaan

Lees meer »

Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch”

Een 25-jarige man die als asielzoeker in het centrum van Koksijde verbleef maakte van de gelegenheid gebruik om meer dan twee maanden lang verschillende diefstallen te plegen in de Colruyt van Koksijde. Daarbij maakte hij ongeveer 400 euro buit. Hij riskeert drie maanden cel.
The post Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch” appeared

Lees meer »

“Uitstel verstrenging lage-emissiezone is geen communautaire zaak”, David Leisterh (MR) vindt dat beslissing in Brussel al veel eerder genomen had moeten worden

De Brusselse Franstalige formateur David Leisterh (MR) ontkent met klem dat de Franstalige partijen in de mogelijke Brusselse regering de Nederlandstalige Brusselaars monddood maken. Hij haalt aan dat het Franstalige voorstel om de verstrenging van de lage-emissiezone met 2 jaar uit te stellen ook gedragen wordt door verschillende Nederlandstalige partijen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bij het horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrach­ten: “Al jaren keek ik hen overdag in de ogen en ‘s nachts veranderden ze in beesten”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Ik vertrouw

Lees meer »