Driek Dejager is laureaat van Junior Journalist Davidsfonds Vichte

Driek Dejager uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool in Vichte mag zich Junior Journalist 2024 noemen. Hij kaapte de hoofdprijs weg van de jaarlijkse schrijfwedstrijd die georganiseerd wordt door het Davidsfonds Vichte.

De Junior Journalistenwedstrijd zet jonge schrijvers aan tot journalistiek schrijven rond een bepaald thema. De twee klassen van het zesde leerjaar van school De Wegelink in Vichte namen dit jaar deel aan deze wedstrijd die als thema ‘Oost west, thuis best!?’ had.

“Naast de Junior Journalist Driek Dejager, kregen ook Roos Meeus, Aline Soete en Brijou Defrenne prijsboeken”, zegt Tack. “Alle deelnemers worden beloond met een exclusieve balpen van het Davidsfonds Vichte. De bedoeling is dat de kinderen hun fantasie de vrije loop laten en daarbij creatief omspringen met taal en correct Nederlands gebruiken .“ Een onafhankelijke jury leest het werk na en selecteert dan de schrijftalentjes.

150ste verjaardag

Het thema voor de volgende editie is al bekend. “Naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van het Davidsfonds kozen we ‘Feest! ’“, vult voorzitter Filip Vandemoortele aan. “Het wordt een feesteditie en we hopen dat zowel het vijfde als zesde leerjaar zullen deelnemen.”

Doordat het vijfde leerjaar een nieuwe taalmethode te verwerken krijgt dit schooljaar in combinatie met een druk jaarplan, beslisten de leerkrachten om niet deel te nemen. Driek is blij verrast om verkozen te zijn tot laureaat van de Junior Journalistenwedstrijd. “Ik vind het leuk, want ik wist niet dat ik het in mij had om goede teksten te schrijven”, stelt Driek Dejager (12), zoon van Miek Vandamme en Mathieu Dejager uit Sint-Lodewijk.

Fan van Jommeke

“Op zich ging het schrijven vlot. De opdracht was om iemand te bevragen die was verhuisd naar het buitenland en aan de hand van de antwoorden, een artikel te schrijven. Ik koos Lotte die in Marokko woont. In het vierde leerjaar ben ik haar gaan bezoeken tijdens de paasvakantie.”

“Ik lees graag, vooral de fantasy boeken van Tom Fletcher. Mijn droom is om mijn eigen Jommekestrip te maken, want dat is mijn favoriete strip omwille van de leuke avonturen en omdat je altijd wat bijleert over de wereld en omdat de illustraties leuk zijn.”

The post Driek Dejager is laureaat van Junior Journalist Davidsfonds Vichte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »