LIVEBLOG SHEFFIELD-BURNLEY. Clarets lijken zegezeker in kelderkraker na treffer Gudmundsson

Voor het Burnley van Kompany is het een cruciale match in de strijd om het behoud. Met nog vijf matchen te gaan begint de tijd te dringen voor de Clarets, dat op zes punten van de veilige zone staat. Behalen Kompany & co een broodnodige overwinning? Volg wedstrijd hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

“In elk hoekje moet je Oostenrijk terugvinden”: Arthur Corbanie maakt zich op voor vierde editie Wünderbar

Het wordt stilaan vaste traditie: met de eerste koude dagen verrijst in Tielt ook de Wünderbar op Industriepark Noord. Intussen staat alweer de vierde editie in de steigers. “Elk jaar willen we spectaculairder zijn dan het jaar ervoor.”
The post “In elk hoekje moet je Oostenrijk terugvinden”: Arthur Corbanie maakt zich op voor vierde editie Wünderbar appeared first on

Lees meer »

Europese Unie start onderhandelingen met Albanië over toetreding

De onderhandelingen met Albanië over toetreding tot de Europese Unie kunnen beginnen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, op een persconferentie gezegd. Hij sprak van een “historisch moment”. De Albanese minister-president Edi Rama zei dat toetreding van Albanië tot de Europese Unie een kwestie “van leven of dood is”.

Lees meer »

Inspecteur Patrick ‘Terminator’ Motmans slingert elk jaar ruim 5.000 overtreders op de bon: “Ik gefrustreerd? Door mijn aanpak is het hier een stuk veiliger”

Eerste inspecteur Patrick Motmans (62) schrijft jaarlijks zo’n 5.000 verkeersboetes bijeen en kreeg de geuzennaam Terminator mee. We zagen hem donderdagochtend op het Dokter Schweitzerplein in Sint-Agatha-Berchem het verkeer regelen en enkele boetes uitschrijven, maar vooral de zwakke weggebruiker helpen op het gevaarlijke kruispunt. “Door hem voel ik mij hier veiliger.”

Lees meer »

Veelbelovende start voor Silt Classic

Zaterdag 5 oktober vond de allereerste editie van de Silt Classic plaats, een evenement dat nu al als een succesverhaal geboekstaafd staat. Onder een stralende nazomerzon verzamelden 149 deelnemers zich met hun klassieke- en GT-wagens voor een unieke rit langs de prachtige wegen van de Franse Westhoek en de opaalkust. De start en aankomst werden
The post Veelbelovende start

Lees meer »

Al 10.000 beelden van Blankenberge in Beeldbank Kusterfgoed: “Belangrijk om alles goed te documenteren”

Afgelopen week voerde stadsarchivaris Pieter Deschoolmeester op Beeldbank Kusterfgoed de tienduizendste foto in. De keuze viel op een prentbriefkaart uit het interbellum. “Het is belangrijk om wat in onze stad gebeurt goed te documenteren voor de generaties na ons”, zegt schepen Kathy Kamoen.
The post Al 10.000 beelden van Blankenberge in Beeldbank Kusterfgoed: “Belangrijk om alles goed te documenteren”

Lees meer »

Koerierdienst die pakketjes rondvoerde voor CM en ACV in West-Vlaanderen stelde chauffeurs in het zwart tewerk: moeder en dochter voor rechter

Jarenlang voerden Ann J. (56) en haar dochter N.V. (25) uit Pittem met hun koerierbedrijf pakketjes rond voor de Christelijke Mutualiteit en het ACV. Maar minstens elf van hun chauffeurs werkten in het zwart. De moeder, die intussen het land ontvluchtte, riskeert vijftien maanden cel.
The post Koerierdienst die pakketjes rondvoerde voor CM en ACV in West-Vlaanderen stelde chauffeurs

Lees meer »

Viktor Verhulst deelt stukje van z’n debuutsingle: “Work in progress”

Afgelopen zomer speelde Viktor Verhulst (30) meer dan 40 dj-sets, van Tomorrowland tot de iconische club Ushuaïa op Ibiza. Nu is het tijd voor een volgende carrièrestap: een eerste eigen single, uitgebracht bij het platenlabel van Dimitri Vegas & Like Mike. In z’n Instagram Stories deelde Verhulst een fragment van het liedje. “Ik zal de song voor het eerst testen

Lees meer »

Lokaal bestuur van De Panne erkent negen nieuwe ereverblijvers in de gemeente

Op de Dag van de Tweedeverblijver kregen negen nieuwe ereverblijvers 2024 een officiële erkenning van het lokaal bestuur, inclusief een pin en lokale bierbox. De Panne lanceerde dit initiatief omdat de gemeente trots is op haar langdurige band met tweedeverblijvers en vakantiegangers.
The post Lokaal bestuur van De Panne erkent negen nieuwe ereverblijvers in de gemeente appeared first on

Lees meer »