Uitbaters ‘t Fonteintje kopen buurtkroeg aan de Aalterstraat: De Nieuwe Muide gaat weer open

Het is meer dan een jaar stil geweest rond het lot van café De Nieuwe Muide, maar nu is er eindelijk nieuws: de uitbaters van ‘t Fonteintje Sander Vuylsteke en Sue Ellen Van de Walle hebben het pand gekocht en zullen dit ooit zo populaire buurtcafé aan de Aalterstraat opnieuw uitbaten. “Maar eerst willen we het interieur toch wel grondig opfrissen”, laat Sander weten.

Het wel en wee van cafés in Ruiselede laat zich schrijven als een thriller en je moet het de huidige uitbaters van café ‘t Fonteintje nageven: ze weten goed om te gaan met crisissituaties. Sander Vuylsteke en Sue Ellen Van de Walle baten café ‘t Fonteintje al ettelijke maanden uit op geleende tijd. Want in principe had daar vandaag al de ruwbouw van een nieuwe cultureel centrum moeten staan, ware het nieuwe project niet onverwacht afgekeurd. De hele zaak moet vanaf nul hernomen worden en daar waar de eerste deadlines spraken van midden 2024, ziet het er sterk naar uit dat er van het nieuwe culturele centrum dit jaar niet veel in huis zal komen. Sander en Sue Ellen besloten echter niet af te wachten. Ze kochten inmiddels café De Nieuwe Muide aan de Aalterstraat, waarvan het huurcontract met brouwerij Haacht al sinds maart 2023 is afgelopen. “Bedoeling is – in het perfecte scenario – dat als we maandag uit ‘t Fonteintje moeten verdwijnen, we dinsdag met De Nieuwe Muide kunnen starten”, legt Sander uit. “Maar sowieso zal de overname van De Nieuwe Muide wel even duren.”

Nieuwe aanpak

Sander en Sue Ellen willen De Nieuwe Muide niet zomaar overnemen. “Het interieur oogt oubollig en heeft toch een grondige opfrissing nodig”, zegt Sander. “We willen dan ook stevig investeren, om er een gezellige buurtcafé van te maken. We denken eraan de vloeren en plafonds te vervangen, alles grondig te herschilderen en ook in de inrichting zijn wijzigingen nodig. Normaal zouden we zeker zo’n vier maanden bij voorbaat moeten weten, wanneer ‘t Fonteintje precies gesloopt zal worden. Dat geeft ons net genoeg tijd, om De Nieuwe Muide aan te pakken. Of de naam behouden blijft? “Daar zijn we nog over aan ‘t nadenken.” De naam klinkt niet erg eigentijds.

De Nieuwe Muide moet een gezellig buurtcafé worden. Of de naam behouden blijft, is nog een vraagteken. (gf)

Duivenclubs

De aankoop van De Nieuwe Muide is alvast goed nieuws voor de Ruiseleedse duivenclubs De Reisduif en De Zwaluw. Zij waren al een tijdje dakloos en kregen voorstellen van het gemeentebestuur, om tijdelijk te schuilen in de oude brandweerkazerne en nabij de kantine van het voetbalveld in de Tieltstraat. Nu kunnen ze tijdelijk terecht in ‘t Fonteintje, tot De Nieuwe Muide zijn deuren heropent. Dan keren ze eindelijk terug naar hun oude thuisbasis.

The post Uitbaters ‘t Fonteintje kopen buurtkroeg aan de Aalterstraat: De Nieuwe Muide gaat weer open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »