Stem op je Buur van het Jaar of vraag een feestcheque aan

Op de Europese Dag van de Buren – die dit jaar op vrijdag 31 mei valt – organiseren talloze inwoners een straat- of wijkfeest. Daarvoor kunnen ze bij de stad een feestcheque en gratis promopakket bestellen. Net als vorig jaar kan je ook jouw Buur van het Jaar kiezen.

Een barbecue op straat of een oprit vol aperitieftafels, Dag van de Buren wordt door veel Waregemnaren vrolijk gevierd. “We tellen jaarlijks zo’n 60 bijeenkomsten in die periode”, duidt schepen van Feestelijkheden Pietro Iacopucci (CD&V).

Die dag vindt straks op vrijdag 31 mei plaats. “Buurten die de Dag van de Buren willen vieren, kunnen hun feest plannen tussen 24 mei en 2 juni. Inschrijven is nu al mogelijk via www.waregem.be/dagvandeburen.”

Via die registratie kunnen inwoners een feestcheque van 150 euro aanvragen én een gratis promopakket bestellen. “Dat bestaat uit vrolijke affiches en deurhangers om de buren uit te nodigen, en feestvlaggen, vuilniszakken, krijt en zelfs een wijnstop en flesopener voor het feest zelf. Alles zit netjes verpakt in herbruikbare tassen, zodat er duurzaam gevierd kan worden.”

Net als vorig jaar gaat het stadsbestuur op zoek naar de Buur van het Jaar. In 2023 kwam Koen Callens uit de Wallegracht op het Gaverke als winnaar uit de bus. “Ken jij een gouden buur die de buurt vaak op feestelijke wijze samenbrengt, die de sociale cohesie versterkt en een gezellig onderonsje nooit zal afslaan? Die persoon kan je nomineren via dezelfde website”, aldus schepen Iacopucci.

‘Zorgzame Buurten’

“Buurten waar mensen elkaar kennen, zijn vaak socialer, zorgzamer en veiliger. Daarom supportert de stad steevast voor buurten waar fijne ontmoetingen centraal staan. We blijven ook inzetten op het project Zorgzame Buurten, waarmee we het sociale weefsel in zoveel mogelijk Waregemse buurten willen versterken. De Biest en Nieuwenhove zijn daarin de pilootbuurten. Heb je vragen of ben je enthousiast over Zorgzame Buurten, contacteer ons via [email protected].” (LV)

The post Stem op je Buur van het Jaar of vraag een feestcheque aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk

Gilles Dewaele gaat opnieuw de kleuren van KV Kortrijk verdedigen. Hij maakt de overstap van Standard en ondertekent bij de Kerels een contract tot juni 2027, zo is vrijdag bekendgemaakt.
The post Gilles Dewaele (Standard) keert terug naar KV Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »