Knappe resultaten in Portugal bieden perspectief: ZRC start succesvol op Europacup

De Zwaantjes Roller Club heeft haar eerste afspraak van het seizoen in het buitenland niet gemist. Van jong tot senior, in elke categorie lieten de leden op de Europacup in Portugal mooie resultaten noteren. De volgende meeting in die reeks is deze week in Duitsland.

De leden van Zwaantjes Roller Club uit Zandvoorde hadden de eerste Europacup in het Spaanse Gijon links laten liggen. Die viel net iets te vroeg op het seizoen. In het Portugese Lagos waren ze met achttien aanwezig. Op hun eerste internationale wedstrijd lieten ze zich meteen zien.

Bij de seniores dames reed Fran Vanhoutte naar een mooie derde plaats in het eindklassement, met een bijzonder knappe tweede plaats in de marathon. Fran is amper twee weken van het ijs en begint op die manier goed aan het seizoen. Dit geeft vertrouwen voor wat nog komt en het is een opsteker nadat haar skeelerseizoen vorig jaar wat moeizaam verliep.

“Indra Médard, na het schaatsen ook weer op de skeelers, bevestigde in Lagos wat we vorig jaar al van hem hebben gezien. Met een vijfde plaats in het eindklassement en goud in het lange afstandenklassement. Indra wordt een topper in Europa”, vindt Steven Vansteenkiste van ZRC.

Bij de junioren dames greep Lyssa Vansteenkiste als eerstejaars zowel in het eind- als in het lange afstandsklassement de derde plaats. “Het ging beter dan verwacht”, vertelt ze. “Ook al omdat het voor mij de eerste wedstrijd op dit niveau was.” Lotte Verburgh, die skeeleren combineert met wielrennen, werd verdienstelijk elfde.

Jinthe Proot reed bij de U13 meisjes op de piste naar twee vierde plaatsen en zorgde met een zeer strakke 100 meter voor een derde plaats in het eindklassement. Matteo Deceuninck won het klassement bij de U13. Zijn broer Siebe Deceuninck haalde het bij de U11. “Deze prestaties bieden mooie perspectieven voor de toekomst. Net als die van Jinthe, die een eerste keer meedeed aan een Europacup”, weet Steven.

Testen voor EK en WK

De volgende afspraak voor ZRC is de Europacup in het Duitse Geisingen, van 19 tot en met 21 april. “Qua niveau het hoogst aangeschreven. De Europese top zal er zijn, net als renners uit Zuid-Amerika, zoals Columbia. Het weekend erna is er de EC in Gross Gerau. Dit worden serieuze testen voor wie zich wil selecteren voor het EK en WK. Definitief wordt dit na het BK piste dat bij ons in Zandvoorde georganiseerd wordt op zaterdag 18 mei.” (ACR)

The post Knappe resultaten in Portugal bieden perspectief: ZRC start succesvol op Europacup is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »