RC Bissegem maakt nog steeds kan op ticket voor eindronde na sterke remonte: “Afscheid nemen met een prijs”

Twee wedstrijden voor het einde doet RC Bissegem nog mee voor een eindrondeticket. Het zag er aanvankelijk toch helemaal anders uit. Na de eerste periode had Racing amper vier punten gesprokkeld, stond het afgetekend op de allerlaatste plaats. Pas toen Pascal De Vreese zijn voorganger Claude De Weirdt aan het sportieve roer kwam aflossen, kwamen de blauwhemden weer tot leven.

RC Bissegem is al elf wedstrijden ongeslagen en opgeklommen naar de zesde plaats in de stand op amper één punt van de nummer vijf FC Marke en op twee punten van de nummer vier SV Moorsele. Vorige speeldag won Racing met afgetekende 5-1 cijfers van de nummer drie Club Roeselare. RC Bissegem is dus nog lang niet uitgeblust. En maar goed ook, want komende zondag is er de belangrijke wedstrijd op FC Marke. Wie wint, steekt zijn hand uit naar een eindrondeticket.

Slechte start

Wie straks als winnaar uit de strijd komt, is vooraf moeilijk te zeggen. Beide ploegen zijn goed bezig. De vorm van de dag en het thuisvoordeel zullen mogelijk bepalen wie van beide aanspraak kan maken op de zege en het bijhorend ticket voor de eindronde. “Na afloop van de eerste periode zaten we reeds met anderhalf been in derde provinciale”, blikt Andries Vereecke terug. “Achttien wedstrijden later maken we zelfs nog kans om te promoveren naar eerste. Gek hoe het in voetbal plots helemaal kan veranderen. De competitiestart draaide volledig in de soep, niet omdat we toen zo slecht aan het spelen waren maar alles zat toen tegen.”

Kentering

En plots kwam Pascal De Vreese aan het sportieve roer en sloeg de vlam in de Bissegemse pijp. “Je kan niet ontkennen dat Pascal voor de kentering heeft gezorgd”, vervolgt de 30-jarige Andries Vereecke. “Onze nieuwe sportieve baas vond meteen de juiste knop om onze motor naar een hogere snelheid te brengen. Binnen de kortste tijd geraakten we uit de degradatiezone en nu kunnen we zelfs nog een prijs pakken. Ondertussen ben ik bezig aan mijn laatste wedstrijden. Eindigen met een prijs zou voor mij een passend afscheid zijn van RC Bissegem en het voetbal in het algemeen.” (AV)

Zondag 21 april 15 uur: RC Bissegem – FC Marke

The post RC Bissegem maakt nog steeds kan op ticket voor eindronde na sterke remonte: “Afscheid nemen met een prijs” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frederik en David starten met nieuwe band ‘The Croonies’: “Willen ons publiek beroeren”

In Knokke-Heist is hij vooral bekend als uitbater van de populaire strandbar Pura Vida, maar ook op muzikaal vlak maakt Frederik Torresan steeds meer naam. Samen met David De Wandel start hij het nieuwe project ‘The Croonies’. Het duo brengt de hits van iconen zoals Frank Sinatra, Ray Charles, Roy Orbison, Charles Aznavour en Dean Martin tot leven. “We willen

Lees meer »

Langere rij aan kippenkraam dan in stembureau in Tielt: “Extra promotie voor onze wijnactie wierp vruchten af”

Het is een fijne traditie in Tielt. Elke keer als er verkiezingen zijn bundelen enkele handelaars de krachten voor een wijnactie. Ook vandaag kon je gratis wijn scoren in Tielt, onder meer bij ‘t Dul Kieken aan het station. Vroeger diende je je stembrief te tonen om te kunnen genieten van de actie, maar aangezien de opkomstplicht werd afgeschaft hoefde

Lees meer »

DE INSIDER. Na de dood van elfjarig meisje gelinkt aan pesticiden: “Ga niet altijd naar dezelfde supermarkt, doe aan risicospreiding”

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van een meisje en het gebruik van pesticiden op bloemen. Het ging om de elfjarige dochter van een bloemiste die is overleden aan de gevolgen van leukemie. Een verhaal om van te schrikken, want: moeten we zelf ook voorzichtiger zijn? Waar zitten die pesticiden allemaal in? En kunnen

Lees meer »

Leuke prijs voor deelnemers Boerenmarktfeest

In augustus vond het jaarlijkse Boerenmarktfeest plaats, vol activiteiten en verrassingen met gratis proevertjes van lokale producten, een dranktruck met fairtradekoffie en -thee, verzorgd door de Oxfam Wereldwinkel, een lokaal biertje van de Bijenbrouwers, een liveoptreden van Marino Punk en kinderplezier met een springkasteel. Er was ook een stempelactie, waarbij drie aankopen bij drie verschillende
The post Leuke prijs

Lees meer »

Stad Oostende maakt eerste resultaten van actieplan Torhoutsesteenweg bekend: “Vastberaden om leefbaarheid te verhogen”

Stad Oostende ontving vorig jaar heel wat bezorgdheden rond overlast met een impact op de leefbaarheid in en rond de Torhoutsesteenweg. Samen met de lokale politie werd een plan van aanpak uitgewerkt om een antwoord te bieden aan de diverse signalen. “Dankzij deze signalen uit het O-punt en gesprekken met buurtbewoners konden we concrete acties afstemmen met de verschillende diensten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Lokale politici ronselen volmachten tot in het rusthuis: “Mijn patiënten hebben hun identiteitskaart meegegeven”

Het is sinds deze verkiezingen strafbaar, en tóch proberen sommige lokale politici extra stemmen te winnen door volmachten te ronselen. Van bejaarden benaderen in het rusthuis tot zelfs formulieren van volmachten in de bus steken: de ene doet dat minder subtiel dan de andere. “Een huisdokter heeft de identiteitskaarten van mijn patiënten”, getuigt thuisverpleegster Greet. De onderzoekscel van HLN vond

Lees meer »