Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’

Enkele jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwden een beerton om tot een jacuzzi en gaven die de naam Ja-Koe-Zie. Volgende week dinsdag is hun creatie te zien in het programma Iedereen Beroemd op VRT 1.

Een beerton wordt normaal gebruikt om akkers te bemesten, maar enkele jongeren uit Vleteren en Pollinkhove lieten hun creativiteit de vrije loop en bouwden zo’n beerton om tot een jacuzzi, of beter gezegd Ja-Koe-Zie. “We kwamen op het idee nadat we een Nederlands filmpje op TikTok zagen”, zegt Emiel Dejaegher. “Een vriend had een beerton staan waarvan de bovenkant was ingedeukt en we gingen aan de slag. In mijn vriendenkring zitten er namelijk heel wat handige harry’s. We werkten er zo’n vier maanden aan. Het allereerste ontwerp was eigenlijk een flop. We hebben heel wat aanpassingen moeten doen, maar nu is de Ja-Koe-Zie helemaal af en werkt die perfect.”

Iedereen Beroemd

“In de tank kan 6.000 tot 7.000 liter water dat met brandhout wordt opgewarmd tot zo’n 40 graden”, zegt Emiel. “Warmer is niet nodig, het is niet de bedoeling dat we gekookt worden. We schilderden de Ja-Koe-Zie ook zwart zodat de witte letters mooi tot hun recht komen. Later komen er nog witte vlekken op zodat die eruit zal zien als een echte koe. De bedoeling is om de Ja-Koe-Zie uit te lenen aan vrienden, maar er informeerden ook al mensen om die te huren”, klinkt het. De Ja-Koe-Zie viel ook bij de productieploeg van Iedereen Beroemd, een reportageprogramma op VRT 1 waarin elke dag iets nieuws te ontdekken valt, in de smaak. “Mijn vriendin Margo had een mailtje gestuurd naar de redactie met een korte beschrijving van ons project”, zegt Emiel. “De dag nadien namen ze al contact met ons op dat ze wel geïnteresseerd waren.”

Vorige week donderdag in de vooravond streken de mensen van Iedereen Beroemd neer op hoeve Maedelstede in Pollinkhove om een stukje te maken. “Het filmpje over de Ja-Koe-Zie zal normaal op dinsdag 23 april worden uitgezonden”, besluit Emiel Dejaegher. “We kijken er alvast naar uit.”

The post Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20 West-Vlaamse weetjes over Tourdebutant Remco Evenepoel

Dit weekend is het zover: Remco Evenepoel begint in Firenze aan de eerste Ronde van Frankrijk in zijn carrière. De Vlaams-Brabander is de nationale hoop in bange dagen om de eerste Belgische Tourwinnaar sinds Lucien Van Impe in 1976 (!) te worden. Twintig West-Vlaamse weetjes over het 24-jarige fenomeen.
The post Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20

Lees meer »

Verkoper nieuw op lijst van knelpuntberoepen in Brussel

De lijst van knelpuntberoepen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt nog 102 beroepen, iets minder dan vorig jaar. Onder meer winkelverkopers, torenkraanbestuurders en gevelrenoveerders werden aan de lijst toegevoegd, zo meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris maandag.

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Mama van Noa Neal ligt al 1,5 jaar in coma: “Papa weet hoe ik erover denk, maar de beslissing ligt bij hem”

“Ik besef weer dat ik energie tank uit muziek maken.” Noa Neal (38) klinkt vrolijk op haar nieuwe duet met Chris D. Morton, maar privé gaat ze nog steeds door een dal. Zeventien maanden geleden belandde haar mama in een coma. “Haar toestand verbetert niet”, vertelt de zangeres in ‘Dag Allemaal’. Een openhartig gesprek over de lange lijdensweg van haar

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »