Crevits erkent acht nieuwe OverKop-huizen, onder meer in Roeselare, Tielt en Izegem

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft beslist acht nieuwe OverKop-huizen te erkennen in Vlaanderen. Het gaat om Roeselare, Tielt en Izegem in West-Vlaanderen, Eeklo en Zelzate in Oost-Vlaanderen, Tongeren en Bilzen in Limburg en het Vlaams-Brabantse Grimbergen. Vlaanderen telt daarmee binnenkort 69 OverKop-huizen, waarvan 14 in West-Vlaanderen. Vijf jaar geleden waren dat er nog maar vijf.

In een OverKop-huis kunnen jongeren (tot 25 jaar) binnen en buiten lopen, zowel voor activiteiten als voor een luisterend oor of laagdrempelige professionele therapeutische hulp. De aangeboden ondersteuning is kosteloos.

Laagdrempelig

“Elke jongere zou een OverKop-huis in zijn of haar buurt moeten hebben”, zegt minister Crevits. “We zien dat duizenden jongeren elk jaar over de vloer lopen bij OverKop, de laagdrempelige werking slaat aan. Door deze extra investering (van 572.000 euro, red.) kunnen alle gemeenten en steden die graag een OverKop-huis willen aanbieden, er ook effectief één openen”, stelt de CD&V-minister.

De eerste vijf OverKop-huizen werden opgericht naar aanleiding van de Rode Neuzen Dag-actie in 2016 die meer aandacht vroeg voor jongeren met psychische problemen. De Vlaamse regering heeft later beslist de OverKop-huizen verder te ondersteunen en uit te breiden naar meer dan 30 OverKop-huizen over heel Vlaanderen.

Teller op 69

Intussen is de Vlaamse regering in het concept blijven investeren en telt Vlaanderen 61 OverKop-huizen. Met de acht bijkomende erkenningen komt het aantal OverKop-huizen binnenkort op 69. In West-Vlaanderen waren er al OverKop-huizen in Waregem, Brugge, Torhout, Diksmuide, Veurne, Kortrijk, Menen, Zeebrugge, Oostende, Ieper en Poperinge.

The post Crevits erkent acht nieuwe OverKop-huizen, onder meer in Roeselare, Tielt en Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoe kan het dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”: ook tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag Lotte Vermeir

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »