Europese halve finale van Club Brugge uitzonderlijk op woensdag door… Heilig Bloedprocessie

Na de historische zege tegen PAOK in de Conference League, mag Club Brugge zich voor het eerst in 32 jaar opmaken voor een Europese halve finale. De terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion zal uitzonderlijk op woensdagavond 8 mei afgewerkt worden. “Donderdag 9 mei vindt de Heilig Bloedprocessie plaats”, aldus burgemeester Dirk De fauw. “Beide evenementen zijn onmogelijk met elkaar te combineren.”

Donderdag 2 mei trekt Club Brugge naar Firenze om de heenmatch in de halve finale van de Conference League af te werken, een week later zakt ACF Fiorentina naar het Jan Breydelstadion af om uit te maken wie eind mei in Athene de finale mag spelen.

Die terugwedstrijd zal uitzonderlijk op woensdagavond 8 mei om 18.45 uur gespeeld. En níet op donderdag, de gebruikelijke dag waarop de Conference League uitgerold wordt.

Donderdag 9 mei wordt Brugge immers ingepalmd door de Heilig Bloedprocessie. “En die lokt traditioneel een massa volk naar onze binnenstad”, legt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) uit. “Het is onmogelijk om én de Bloedprocessie én de halve finale van Club tegelijk in goeie banen te leiden.”

“Brugge is momenteel dé voetbalhoofdstad van Belgiê. Zowel Club als Cercle doen het meer dan uitstekend” – Dirk De fauw, burgemeester Brugge

De UEFA keurde de alternatieve datum intussen goed. “Daar zijn we blij om, want we willen deze historische gebeurtenis zo goed mogelijk voorbereiden. Op de Grote Markt zullen de tribunes van de Heilig Bloedprocessie al opgebouwd staan en ‘t Zand zal nog door de Meifoor ingenomen zijn. Maar het spreekt voor zich dat we de bezoekende Italiaanse fans de kans willen geven om zich in onze binnenstad te verzamelen. Welke locatie daar zich best toe leent, willen we zo snel mogelijk vastleggen.”

Apetrots

Los van de organisatorische knoop die zo snel mogelijk moet ontward worden, is De fauw een apetrotse burgemeester. “Dit is uniek”, glundert hij. “Ik duim dat Club straks ook de poort richting finale kan open beuken. Dat zou de kers op de taart zijn.”

“Of ik op 2 mei mee afreis naar Firenze? Dat zal van mijn agenda afhangen. Maar bij de terugmatch in eigen stad ben ik zeker op post. En woensdag 29 mei (de dag van de finale van de Conference League, red.) staat al in mijn agenda aangekruist. Als Club het haalt, ben ik er zeker bij.”

En wie weet mag de burgervader Blauw-Zwart straks een Europese bekerwinnaar op het stadhuis ontvangen. “Dat zou fantastisch zijn. Brugge is momenteel dé voetbalhoofdstad van België. Want ook Cercle doet het meer dan uitstekend. We houden nu al rekening met een scenario waarin zowel Club als Cercle Europees spelen. Dat wordt dan opnieuw puzzelen. Maar laat ons nu eerst genieten van het succes van beide ploegen.”

The post Europese halve finale van Club Brugge uitzonderlijk op woensdag door… Heilig Bloedprocessie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hadden zes keepers”: Oranje staat in halve finale na vijf dolle minuten tegen Turkije, en dan gaat zelfs Koeman even volledig los

Nederland mag blijven dromen van de hoofdprijs op het EK voetbal. Oranje had in z’n kwartfinale een vette kluif aan Turkije, maar trok dankzij vijf dolle minuten toch de felbevochten zege over de streep.” We krijgen wel eens het verwijt dat we geen groot hart hebben. Maar dat hadden we in deze wedstrijd wel”, zegt Oranje-bondscoach Koeman. In de halve

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe beelden halen uitleg van Rusland over getroffen kinderziekenhuis onderuit: “Dit lijkt opzettelijke aanval”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is sprake van minstens

Lees meer »

Balkan maakt zich op voor nieuwe hittegolf

De Balkan maakt zich maandag opnieuw op voor uitermate zwoele temperaturen, amper drie weken nadat een eerdere hittegolf in verschillende landen van de regio voor stroompannes zorgde en levens kostte. Vlamingen die er op reis gaan, zijn gewaarschuwd.

Lees meer »