NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.

De nieuwe functie is voorlopig enkel beschikbaar op de website van de vervoersmaatschappij. De komende maanden zal die ook toegevoegd worden aan de app en later dit jaar zal de informatie geleidelijk aan te zien zijn op digitale informatieborden op de perrons.

BikeOnTrain

Sinds 2020 is op de website en de app al te zien wat de verwachte drukte op de trein is.

Verder heeft de NMBS een nieuwe versie gelanceerd van BikeOnTrain. De aparte reisplanner bestaat al twee jaar en heeft intussen 30.000 gebruikers. De reisplanner toont de reizigers die hun fiets willen meenemen welke trein daarvoor het best geschikt is. In de nieuwe versie toont de planner nu ook of het station toegankelijk is voor fietsen, bijvoorbeeld dankzij de aanwezigheid van liften of fietsgoten naar de perrons.

The post NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toch nog een voorwaardelijke celstraf voor dertiger die met mes op Kortrijkse perron loopt: “Sukkel al helft van mijn leven met alcoholprobleem”

“Door de drankduivel verloor hij zijn job, zijn relatie, zijn kinderen en zijn vrienden.” Niettegenstaande hij door twee eerdere veroordelingen al onder probatie stond, liep een 34-jarige man dit voorjaar opnieuw met een mes rond op het Kortrijkse perron. Omdat hij nu wél nuchter is, kreeg hij toch nog een kans met een volledig voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden.

Lees meer »

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Leclerc en Piastri strijden om de zege, Verstappen op weg om schade te beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »