LIVEBLOG AS ROMA-AC MILAN (21u). Lukaku en Svilar in de basis bij Roma, twee wissels bij AC Milan

Na de 0-1 winst van vorige week, is het voor AS Roma een must om door te stoten. Ondanks dat Milan in de competitie een voorsprong heeft van 14 punten, zal het voor de Rossoneri geen evidente opdracht worden in het Stadio Olimpico. Lukt het de Romeinen om door te stoten? Volg het hier! 

Meer krantenkoppen in België

Waarom gebruiken we eigenlijk volmachten? En zijn er alternatieven?

Iemand anders laten stemmen via volmacht is slechts mogelijk in 8 van de 44 Europese landen, België inbegrepen. “Stemmen bij volmacht laat ruimte voor dwang, intimidatie, druk of misleiding”, zegt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Maar welke alternatieven zijn er? En hoe fraudegevoelig zijn die?

Lees meer »

KEI breidt aanbod ambulante behandelingen uit

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) breidt zijn aanbod aan ambulante behandelingen uit met twee nieuwe revalidatieconcepten: gespecialiseerde behandelingen voor lymfedrainage en bekkenbodemrevalidatie, en consulten in het kader van bewegen op verwijzing. Met deze uitbreidingen zet het KEI zich in voor innovatie en kwaliteit in de zorg en levert het een belangrijke bijdrage aan de gezondheidszorg en revalidatie in de regio

Lees meer »

Smullen en dansen op eetfestijn van Countryclub Nobody

Onlangs was er bij Countryclub Nobody in Ardooie het jaarlijks eetfestijn. De leden van de dansclub, hun families en vrienden, maar ook andere dansclubs waren hierbij aanwezig. In de namiddag genoten ze van een optreden van Carin Care en kon er volop gedanst worden. (foto JM)
The post Smullen en dansen op eetfestijn van Countryclub Nobody appeared first on

Lees meer »

Rik Buyse wil een burgervader zijn voor alle inwoners van Wielsbeke: “Ik wil verbinden in plaats van te verdelen”

Enkele legislaturen geleden werd Rik Buyse (65) prompt vanuit het niets schepen en nu herhaalt de geschiedenis zich. Buyse won met Samen+ de verkiezingen met een absolute meerderheid. “Het was een stille droom ooit burgemeester te worden. Nu het zover is, wil ik mijn slogan trouw blijven: verbinden in plaats van te verdelen.”
The post Rik Buyse wil een

Lees meer »

Onze reporter blikt terug op het proces van glazenwasser Stijn Marchand, die 27 jaar cel kreeg. “Dit was een remedie tegen overspel”

Het proces van Stijn Marchand is ten einde. Hij kreeg 27 jaar cel. Onze reporter blikt terug op een zaak waarvan Jef Vermassen zei: “Eigenlijk had heel Vlaanderen dit moeten volgen.” Omdat het een boeiende inkijk bood in relaties, overspel en de risico’s van charmeurs. “Het was mooi hoe de openbaar aanklager zei: ‘Dorien, ik hoop dat je deze fout

Lees meer »

OPINIE – ‘Deuredoen’ is de boodschap na verkiezingen: “Opvallend hoe snel er knopen werden doorgehakt en sjerpen uitgedeeld”

De kiezer heeft gesproken, de kaarten zijn geschud. In Antwerpen zou de burgemeester zeggen: alea iacta est. In West-Vlaanderen spreken ze na verkiezingen geen Latijn, maar de boodschap was ook hier duidelijk: deuredoen.
The post OPINIE – ‘Deuredoen’ is de boodschap na verkiezingen: “Opvallend hoe snel er knopen werden doorgehakt en sjerpen uitgedeeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »

Allweather site De Kegel X-treme in Middelkerke breidt uit met nieuwe attracties: “Dit maakt ons aanbod nog completer”

Het allweather attractiepark De Kegel X-treme is gestart met een nieuwbouwproject dat het al ruime aanbod aan ontspanning en fun nog zal vergroten. Stichters Danny Boudaer en zijn echtgenote Linda Mertens geven meteen ook de fakkel door aan dochter Jeffy en schoonzoon Kristof. “Maar we zullen zeker nog een handje toesteken.”
The post Allweather site De Kegel X-treme in

Lees meer »

LIVE OOST-VLAANDEREN. Premier De Croo haalt toch nog absolute meerderheid in Brakel – Petra De Sutter doet hetzelfde in Horebeke

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Oost-Vlaanderen. Wie wordt de burgemeester van Gent? Sleept Conner Rousseau de sjerp in Sint-Niklaas in de wacht? En haalt Forza Ninove nu wel een absolute meerderheid? Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet in onze provinciale

Lees meer »

Wat als verkiezingsfraude wordt bewezen in Ninove? Speelt D’haeseleer zijn sjerp dan kwijt? En hangt hem een straf boven het hoofd?

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. Forza Ninove wordt ervan verdacht de voorbije weken volmachten te hebben geronseld om haar stemresultaat op te krikken. Wat kunnen de gevolgen zijn als de fraude wordt bewezen? Riskeert Guy D’haeseleer dan een straf? En kan hij nog burgemeester worden?

Lees meer »