Troosttuin in Gent helpt mensen met een beperking rouwen: “Dat is vaak nog moeilijk voor hen”

In Sint-Kruis-Winkel bij Gent is een troosttuin geopend voor mensen met een beperking. Voor hen is het vaak moeilijk om afscheid te nemen op de traditionele manier. Daarom werd op hun maat een troosttuin ingericht met rustige plekjes en bloemen. Het initiatief gaat uit van VZW Kompas, een organisatie waar mensen met een beperking samen begeleid wonen. 

Meer krantenkoppen in België

Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak van drugssmokkelaar Franky D. uit Zwevegem uitgesteld naar 18 december. Franky D. wordt vervolgd voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne naar België, maar beweerde dat hij werkte als burgerinfiltrant voor de Amerikaanse overheid.
The post Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »

16% van de ouders heeft wel degelijk lievelingskind: “Wees vooral eerlijk en probeer het niet te ontkennen”

Ouders zullen het niet gauw toegeven, maar uit onderzoek blijkt dat ze wel degelijk een lievelingskind hebben. Liefst 16% van de ouders zou een voorkeur voor een van de kinderen uitdragen. Dat opvallende cijfer werd bovengehaald in Enqûetebureau, de nieuwe VRT-quiz van Steven Van Herreweghe. “Als je dat beseft, kan je dat voor een stuk corrigeren en de omgang met

Lees meer »