Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. Nu riskeert hij zes maanden cel. “Het is een wonder dat er geen accidenten gebeurd zijn”, getuigde een van de agenten.

Op 13 augustus vorig jaar kreeg visser P.V. (29) het met zijn vader aan de stok langs een waterkant in Damme. Een 14-jarige jongen die daar getuige van was, werd door de Torhoutenaar weggejaagd. De jongen fietste weg, maar werd achternagezeten door P.V. Verderop zou die vanuit zijn wagen met een mes hebben gedreigd naar de jongen en diens broer, die intussen ter hulp was gesneld.

De politie kwam ter plaatse maar toen P.V. hen zag stoof hij er met gierende banden vandoor richting Knokke. “Bodycambeelden toonden hoe de beklaagde van links naar rechts zwenkte, bruusk remde en de politie de pas probeerde af te snijden”, verduidelijkte de procureur. “Passanten moesten wegduiken en in de Natiënlaan in Knokke begon hij zelfs te spookrijden.”

Na een achtervolging van liefst twaalf kilometer kon P.V. uiteindelijk worden klemgereden. Met getrokken pistolen dwongen de agenten hem om op de buik te gaan liggen. Vervolgens werd hij overmeesterd en geboeid. P.V. zou zich daarbij nog verzet hebben. Een agente hield aan de interventie een uitgescheurde nagel over en was een paar dagen werkonbekwaam.

Blanco strafblad

De procureur vroeg zes maanden cel voor P.V., die nog een blanco strafblad heeft. De verdediging stelde een opschorting voor, eventueel gekoppeld aan voorwaarden. “Hij had een klein oculeermesje bij zich, maar heeft er nooit mee gedreigd”, pleitte advocaat Michel Simoens. “Toen hij die combi’s zag, sloeg hij in paniek. Daarna gaf hij zich zonder verzet over. Van weerspannigheid was geen sprake.”

De rechter wou weten wat P.V. bezielde. “Toen ik de politie zag trapte ik in een reflex het gaspedaal in en kon ik niet meer terug”, boog de twintiger het hoofd. “Ik heb nooit iemand in gevaar willen brengen. Het was iets heel doms dat ik mij nog lang zal herinneren.”

De politiezone Brugge en enkele agenten stelden zich burgerlijke partij in de zaak. “In mijn zes jaar bij de politie heb ik al veel meegemaakt, maar dit nog niet”, getuigde een agent. “Het mag een wonder het dat er in de kleine baantjes in Damme geen accidenten zijn gebeurd.” De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

The post Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum

Op donderdag 27 juni vierden Willy Vandevivere en Agnes Vanwildemeersch hun diamanten huwelijksjubileum. Ze trouwden op 27 juni 1964 in Beselare en gingen daarna in Boezinge wonen.
The post Oud-schooldirecteur viert diamanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »