Testproject houdt boeren nu ook met drones in de gaten: “Controleren of bemesting correct gebeurt”

Vliegen er binnenkort drones over de Vlaamse akkers om te controleren of onze boeren zich houden aan de regels rond mest uitvoeren? Er zijn alvast tests bezig. “Waarom? Geen enkele boer wil de boel om zeep helpen”, zeggen ze bij het Algemeen Boerensyndicaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »

KIJK. Fans teleurgesteld na stopzetting van ‘Harry Potter’-traditie: geen aankondiging Zweinstein Express in King’s Cross

De Zweinstein Express vertrekt niet meer vanuit het station King’s Cross. Of het is toch niet meer te horen. De organisator ‘Wizarding World’ heeft het jaarlijkse evenement geannuleerd. Er kwam te veel volk op af. Tot grote teleurstelling van de fans van Harry Potter. Verschillenden van hen zakten toch af naar het station en lieten hun ongenoegen duidelijk horen. Op

Lees meer »

Drukke eerste maand voor nieuwe dierenasiel in Zemst

Het nieuwe dierenasiel in Eppegem (Zemst) heeft er een drukke eerste maand op zitten. Pootjesparadijs hield vandaag haar eerste opendeurdag. Dat er nood is aan een dierenasiel is duidelijk: sinds juli worden er dieren opgevangen, en nu al heeft het opvangcentrum haar maximumcapaciteit voor honden bereikt.

Lees meer »

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »