Omgevingsvergunning brouwerij AB InBev in Leuven vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de verdere uitbating van de brouwerij van AB InBev in Leuven vernietigd, zo meldt de raad donderdag in een persbericht. De vergunning werd vernietigd omdat ze destijds te laat beslist werd, klinkt het. Maar er zijn geen onmiddellijke gevolgen, de uitbating mag voortgaan tijdens de vergunningsprocedure.

 

Meer krantenkoppen in België

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »