KIJK. Prins William voor het eerst weer aan het werk sinds kankerdiagnose prinses Kate

Prins William (41) is donderdag in Surrey en Londen voor een werkbezoek. Het is de eerste keer dat de prins van Wales aan het werk gaat sinds zijn vrouw prinses Kate (42) eind vorige maand bekendmaakte dat ze kanker heeft. Tijdens zijn werkbezoek kreeg de prins diverse kaarten voor zijn zieke vrouw. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang, CD&V en Vooruit scoren in provincieraad

De kans is groot dat de kaarten opnieuw geschud zullen worden in het bestuur van onze provincie. Open VLD dat nu samen met CD&V en Vooruit aan het roer zit, verloor aanzienlijk. CD&V, Vooruit en vooral Vlaams Belang konden meer kiezers overtuigen.
The post Vlaams Belang, CD&V en Vooruit scoren in provincieraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Stoefboek’ Napoleon geveild voor 29.000 euro

Bij het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions is een zeldzaam historisch ‘stoefboek’ van Napoleon over zijn keizerskroning geveild. De startprijs lag op 4.000 euro, maar het boek bracht uiteindelijk 29.000 euro op, bericht het veilinghuis zaterdag.

Lees meer »

Veertien jaar cel voor Amerikaanse soldaat die IS wilde helpen

Een Amerikaanse soldaat die terreurgroep Islamitische Staat in 2020 wilde helpen om Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten aan te vallen, is vrijdag veroordeeld tot veertien jaar cel gevolgd door tien jaar gerechtelijk toezicht. De nu 24-jarige had in juni 2023 al schuldig gepleit aan terrorisme-gerelateerde aanklachten.

Lees meer »

“Grondrechten moeten niet gratuit ingezet worden om sensatie te maken”: Verlinden reageert op beschuldiging van “eeuwige censuur”

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) laakt de beschuldigingen van censuur aan haar adres na een artikel dat gisteren verscheen in Sudinfo. Ze vraagt “sereniteit in de berichtgeving en respect voor de rechten van elke persoon”. “De grondrechten moeten niet gratuit ingezet worden om sensatie te maken”, klinkt het.

Lees meer »

Japanse anti-kernwapenorganisatie wint Nobelprijs voor de Vrede

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Japanse organisatie Nihon Hidankyo, een groepering van slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze krijgen de prijs voor hun strijd om kernwapens uit de wereld te krijgen en omdat ze in die strijd aantonen dat kernwapens nooit meer gebruikt mogen worden. Dat heeft het Noorse Nobelcomité vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Bibliotheek zet met succes nieuw werkjaar in

De stedelijke bibliotheek heeft met succes haar nieuwe werkjaar ingezet. Ze deed dat met een verwenvoormiddag en mocht heel wat bezoekers verwelkomen. Iedereen kreeg een drankje aangeboden. Ook werd het startschot gegeven voor De Leesjury, de vroegere Kinder- en Jeugdjury. Meer dan 30 kinderen en jongeren zullen de komende maanden in zeven leeftijdsgroepen boeken lezen
The post Bibliotheek zet

Lees meer »