Pascal Maes stoomt Rapid Langemark klaar voor topper tegen Avanti Brugge: “Voluit voor de overwinning gaan”

Met de komst van Avanti Brugge Two staat zaterdagavond een topper op het programma voor Rapid Langemark One. De titel lijkt er voor de Langemarkenaars echter niet meer in te zitten na enkele misstappen de voorbije weken.

Rapid Langemark boekte vorig weekend een 52-89-overwinning bij rode lantaarn Wielsbeke One. “Een makkelijke en logische zege tegen een ploeg die dit seizoen nog niet wist te winnen”, opent trainer Pascal Maes. “Dat zijn wedstrijden die je nooit mag onderschatten en dat hebben we ook niet gedaan. We hebben gedaan wat van ons verwacht werd.”

Een moeilijkere opdracht wacht komend weekend voor Langemark. Ook de coach beseft dat Rapid op zijn best zal moeten zijn om de punten thuis te houden tegen Avanti. “Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden voor ons. Avanti doet nog volop mee voor de titel. Tegen hoger gerangschikte teams kunnen de Bruggelingen ook altijd beroep doen op spelers van hun A-ploeg. Ze zullen dus op hun sterkst naar Langemark afzakken. Maar een topper die je thuis speelt, moet je altijd proberen te winnen. We zullen voluit voor de overwinning gaan. Dat zijn we verplicht aan de club, het bestuur en de fans.”

Geen titel

Bij winst komt Rapid Langemark, met nog drie wedstrijden te gaan, op twee punten van Avanti. Toch lijkt Maes de ambitie om volgend jaar in eerste provinciale te spelen opgeborgen te hebben. “Ik ben met heel veel ambitie naar Langemark gekomen. Ik had zin om mee te strijden voor de titel. Dat leek er tot Nieuwjaar ook in te zitten. De laatste weken bleek echter dat in de spelersgroep niet iedereen evenveel ambitie heeft om te promoveren. En als je die ambitie niet hebt, dan presteer je bijgevolg ook minder en vandaar dat we de laatste weken enkele keren tegen een nederlaag aankeken.”

De Ieperling heeft intussen zijn contract in Langemark met een jaar verlengd. “Ik heb even moeten nadenken, maar Rapid is de club van mijn hart. Ik heb hier zeven jaar gespeeld en werk hier nu ook heel graag als coach. Dus al bij al was de keuze voor een extra jaar in Langemark snel gemaakt”, besluit de werknemer van Picanol.

Naast Pascal Maes tekenden ook Marijn Tierssoone, Sam Lanckriet en Gilles Cordenier al bij. (BP)

Zaterdag 20 april om 20.15 uur: Rapid Langemark One – Avanti Brugge Two.

The post Pascal Maes stoomt Rapid Langemark klaar voor topper tegen Avanti Brugge: “Voluit voor de overwinning gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden door zware dubbele raketaanval op Poltava – Nieuwe reeks raketten en drones afgevuurd op Kiev en Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,92 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,92 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon die

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “Ik zie mijn meubels na mijn dood op het stort belanden… en dat is niet erg”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »