EU herhaalt haar militaire beloftes voor Oekraïne, maar concrete datum voor luchtsteun is er niet: “Ergens voor de zomer”

"De eerste artilleriemunitie aan Oekraïne begint nu geleverd te worden", vertelt premier Alexander De Croo (Open VLD). Gisterenavond werd de westerse steun voor Oekraïne besproken op de Europese top in Brussel. De beloftes aan Oekraïne werden herhaald, maar niet echt concreet gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

CEO van Child Focus vindt het goed dat Sven Pichal publiek proces krijgt: “De problematiek moet uit het verdomhoekje”

Radiomaker Sven Pichal (45) moet zich op 18 november voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. Het wordt een publiek proces, in tegenstelling tot wat zijn verdediging vroeg. Nel Broothaerts, CEO van Child Focus, ziet een groot maatschappelijk belang: “Het stigma moet uit het verdomhoekje.”

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen

Het Brugs stadsbestuur heeft de petanquevereniging Stella Maris uit Zeebrugge de toestemming verleend om de weinig gebruikte tennisvelden tijdelijk te gebruiken als petanque terreinen. Stadsmedewerkers hebben de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo kan de club een petanque tornooi organiseren en een jeugdafdeling oprichten.
The post Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen appeared first on

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

“De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”: Cercle en Club optimaliseren hun regionale jeugdsamenwerkingen

Cercle Brugge telt momenteel 24, hoofdzakelijk West-Vlaamse partnerploegen; Club Brugge is met zijn NXT Cities-werking ook actief in Antwerpen en Brussel. Roel Vandaele, coördinator van Netwerk De Groene Bron, en Guilian Preud’homme, CEO van Club NTX, lichten hun respectievelijke projecten toe. “Het is in alle opzichten een win-winsituatie.”
The post “De vele partnerploegen zijn onze ogen in de regio’s”:

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »