Simon Mignolet wordt ereburger van Sint-Truiden: “Want deze bescheiden jongen is een inspiratie voor ons allemaal”

Sint-Truiden heeft er binnenkort wellicht een nieuwe ereburger bij: doelman Simon Mignolet is door het schepencollege voorgedragen voor zijn uitzonderlijke sportieve prestaties. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de toekenning van de titel. Mignolet zou zo de veertiende ereburger van Sint-Truiden worden. 

Meer krantenkoppen in België

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan

Juf Trui Deseure nam deze week afscheid van haar leerlingen, collega’s en ouders en gaat met pensioen. In GO-basisschool De Plataan in de Mandellaan in Roeselare wordt Trui omschreven als dé juf van het eerste leerjaar.
The post Juf Trui feestelijk uitgewuifd in De Plataan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde acht jaar in het Amazonewoud: “Er waren momenten dat we écht honger hadden”

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Laat ons nu maar focussen op de start van de Spelen

Waar blijft die ‘ongeziene’ sportzomer waarmee Sporza uitpakt? We hadden tijdens het EK alvast een hoog déjà vu-gevoel. Het liep voor de Rode Duivels precies af zoals op het EK 2016, het EK 2020 en het WK 2022: teleurstellend en frustrerend. Bange Tedesco. Wie wél ongezien presteerde in Duitsland, was onze Charles De Ketelaere. Omdat
The post Laat ons

Lees meer »