Speciale uitkering na overlijden van huwelijkspartner blijkt nog te onbekend: “Vooral bij mannen heerst daar misverstand rond”

Als je partner overlijdt en je bent nog te jong voor een overlevingspensioen, heb je recht op een tijdelijke overgangsuitkering. “Honderden mensen weten dat niet of denken onterecht dat ze die automatisch krijgen.” En dat terwijl het maandelijks om een serieus bedrag kan gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Heulse onthaalouder Sylvie Kesteloot (41) komt op voor Vooruit

Sylvie Kesteloot (41) uit Heule, ook bekend als onthaalmoeder ‘Tante Sylvie’, engageert zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Vooruit, vanop plaats 13. Ze wil zich – logischerwijs – vooral toespitsen op het thema ‘zorg’. “In moeilijke tijden is het aanbod toch gegroeid, maar er is nog werk want nog niet alle ouders vinden meteen een plaats. Kinderbegeleiders

Lees meer »

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Dirk De fauw grijpt in: “Musea Brugge dachten: geef geld en laat ons doen”

De Stad Brugge moet volgende zomer opnieuw een gratis festival krijgen, de Triënnale miste een blikvanger en Musea Brugge moet opletten met al te activistische projecten. Dat onthouden we na ons lijsttrekkersdebat over cultuur en evenementen bij D’s Deldycke traiteurs. De derde babbel in een reeks van zeven gesprekken aan de vooravond van de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Hoe luid de ‘Klinkende

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Meer openbare verlichting in Zwevegem

In september 2022 werd beslist om, naar aanleiding van de enorme stijging van de energieprijzen, ’s nachts de lichten te doven tussen 23 en 6 uur. “Deze beslissing bleek de juiste keuze te zijn want de elektriciteitsprijzen lagen in 2022 en 2023 respectievelijk 80% en 116% hoger dan in 2021. Pas in de zomer van 2024 zijn de energieprijzen behoorlijk

Lees meer »

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay reageert in emotionele brief op beweringen van haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de voor haar kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten met een

Lees meer »