Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog”

De Buitenspeeldag in Lo-Reninge vond, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gewoon plaats zoals gepland. Een goede beslissing zo bleek achteraf. Het bleef de hele namiddag zo goed als droog en de kinderen genoten met volle teugen van de vele activiteiten.

Op de Buitenspeeldag worden geen programma’s uitgezonden op kinderzenders zoals Ketnet en Studio 100 TV zodat de kinderen gestimuleerd worden om buiten te spelen. Heel wat steden en gemeenten organiseren op de Buitenspeeldag tal van activiteiten. Maar de slechte weersvoorspellingen zaaiden twijfel waardoor verschillende lokale besturen beslisten om de Buitenspeeldag af te gelasten of uit te stellen naar een latere datum. Maar in Lo-Reninge lieten ze zich niet afschrikken door een beetje regen en ging het feest gewoon door zoals gepland.

De Ieperstraat in Reninge werd afgesloten voor het verkeer, zodat de kinderen veilig konden ravotten en plezier maken. Op de speelplaats van jeugdsite Oude Jongensschool was er een overvloed aan spelmateriaal te vinden. Van gekke fietsen tot glittertattoos en van reuzengezelschapsspellen tot tekenen met stoepkrijt: er was voor elk wat wils. Zelfs een kortstondige regenbui kon de pret niet bederven, want daarna bleef het lekker droog waardoor de kinderen ongestoord konden genieten van de Buitenspeeldag.

“Er kwamen misschien iets minder kinderen door de slechte weersvoorspellingen, maar het bleef gelukkig zo goed als droog”, zegt schepen van Jeugd Wout Cornette. “We kunnen terugblikken op een geslaagde Buitenspeeldag.” (KVCL)

The post Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »

Schutter München zou linken hebben gehad met terreurgroep HTS

De 18-jarige Oostenrijker van Bosnische afkomst die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in München, zou linken hebben gehad met Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), een voormalige lokale tak van al-Qaida. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan dpa.

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Sofie Dumont meteen in shock bij start van ‘De verraders’: “Dat komt wel binnen”

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »