Wanneer is vol té vol? Trein kan niet vertrekken uit Gent omdat er te veel mensen op zitten

De trein van 8.24 uur in het station van Gent Sint-Pieters richting Brussel zat vanmorgen zo vol dat de conducteur omriep dat hij niet kon vertrekken. De trein kon pas weer rijden nadat een grote groep reizigers was uitgestapt. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. 9 insiders zijn keihard voor VRT-topman Delaplace: “Hij is niét geschikt voor deze job”

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

Oplichter uit Big Brother opnieuw voor de rechter: beleggers in ‘duurzame technieken’ zijn tientallen miljoenen kwijt

Voormalig Big Brother-deelnemer Javier De Rycke moet zich opnieuw voor de strafrechter verantwoorden voor grootschalige oplichtingspraktijken. Samen met een internationale bende oplichters zou hij een driehonderdtal investeerders in duurzame bos- en mijnbouw hebben gedupeerd. De totale schade voor de slachtoffers bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

Arts voor strafrechter nadat Luana (11) overlijdt: “Vijf dagen lang schreeuwden we om hulp, maar die werd ons geweigerd”

Luana (11) overleed in november 2019 totaal onverwacht nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Vijf dagen lang trokken haar ouders aan de alarmbel terwijl ze zagen hoe hun dochtertje achteruitging. “Maar alles wat de ouders aankaartten bij de arts en de verpleging viel in dovemansoren.” Volgens het parket had de kinderarts een verkeerde diagnose gesteld, waardoor hij nu een

Lees meer »

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen, nipt tweede in Saksen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de verkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen. In Saksen, de andere deelstaat

Lees meer »

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »