“Het eiland van Pippi Langkous” is “van fenomenaal strategisch belang” om ons te beschermen tegen Rusland

Schattige stadjes, mooie natuur én de thuis van Pippi Langkous: het Zweedse eiland Gotland is misschien wel een populaire vakantiebestemming, voor Zweden en de NAVO is het vooral een strategische parel. Op zo’n 5 kilometer van Villa Kakelbont worden verschillende militaire gebouwen uit de grond gestampt. “Elke Russische beweging kan gevolgd en gecontroleerd worden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Aurélie Boffé wordt nieuwsanker bij VRT NWS Laat

VRT NWS voegt een nieuw nieuwsanker toe aan haar ploeg voor het late nieuws. Vanaf begin december zal de 26-jarige Aurélie Boffé, uit Overijse, het team versterken. Boffé werkt momenteel bij de socialemediaredactie van de VRT en zal die job blijven combineren met haar werk als anker.

Lees meer »

Nooit eerder zoveel matchen en speelminuten (en dat is niet zonder gevaar): alarmerend rapport legt grote verschillen met vorige voetbalgeneraties bloot

Nadat FIFPRO eerder al een klacht neerlegde tegen FIFA, blijkt uit een rapport van de spelersvakbond dat het aantal speelminuten ronduit alarmerend is. Of hoe ook pakweg Tielemans of Bakayako op recordkoers zitten en Vertonghen en co véél meer spelen dan Verheyen en Van Buyten destijds. En dat is niet zonder risico’s.

Lees meer »

Laura (30) en Evelien (38) starten kledingmerk Basta

Laura Vertriest (30) en Evelien Monti (38) lanceren hun eigen kledingmerk Basta. Het koppel uit Beernem deelt een passie voor dieren, natuur en de oceaan. Die passie willen de twee nu uitdragen via een eigen kledinglijn, al schuilt er een betekenis achter de T-shirts, hoodies en accessoires. De opbrengst van hun verkoop gaat bovendien voor een deel naar het goede

Lees meer »

Meer dan de helft van de gezondheidsklachten op het werk heeft te maken met spier- en skeletaandoeningen

Meer dan de helft (55 procent) van alle klachten die werknemers effectief hinder bezorgen op het werk, heeft te maken met spier- en skeletaandoeningen. Bijna een derde (32 procent) van alle langdurig zieken is om dezelfde reden afwezig, blijkt uit onderzoek van de externe preventiedienst Liantis. “Het is dus belangrijk om in te zetten op ergonomie op de werkvloer.”

Lees meer »

750 euro voor Kinderkankerfonds

De Tempeliers Gerard de Villers werden onlangs ontvangen op het Brugse stadhuis. Het was schepen voor Cultuur Nico Blontrock die hen mocht verwelkomen.
The post 750 euro voor Kinderkankerfonds appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net geen 9.000 Rotary-eendjes hebben het lastig tegen wind; publiek massaal opgedaagd om te supporteren

8.945 badeendjes maakten een tocht bezig op het kanaal. Ze werden losgelaten door de jubilerende Rotary Club Izegem, maar hadden het door de plots gewijzigde deining moeilijk om richting finish te zwemmen. Gelukkig stonden er naar schatting duizend supporters om ze aan te moedigen.
The post Net geen 9.000 Rotary-eendjes hebben het lastig tegen wind; publiek massaal opgedaagd om

Lees meer »

Verdachte (70) in zaak ‘Monster van Avignon’ verkrachtte 25 jaar geleden ook zijn tienerdochter

“Het was alsof ik de liefde bedreef met een lijk”: dat vertelde Mohamed R. (70), een van de verdachten in de zaak rond het ‘Monster van Avignon’, over het moment waarop hij slachtoffer Gisèle Pelicot (72) verkrachtte. De zeventiger, die naar eigen zeggen mentale problemen heeft, werd 25 jaar geleden ook al veroordeeld nadat hij zijn 14-jarige dochter had misbruikt.

Lees meer »

Zo stemde Ardooie: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Ardooie trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ardooie.
The post Zo stemde Ardooie: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »