Pro-Russische influencer gaat viraal met nepnieuws dat Joodse student dader was van steekpartij Sydney

Na de steekpartij in Sydney verspreidde pro-Poetin-activist en internettrol Simeon Boikov – beter bekend als Aussie Cossack – het nepnieuws dat de twintigjarige Joodse Benjamin Cohen de dader was. Tienduizenden volgers en een tv-kanaal werden op het verkeerde been gezet.

 

Meer krantenkoppen in België

Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”: één op de drie Belgen zou minstens één keer extra moeten betalen

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »

Dirk De fauw naar het stemhokje: “Ik wil niet de Joe Biden of Louis Tobback van Brugge worden”

Dirk De fauw heeft zondagochtend twee keer zijn stem uitgebracht: om 10 uur in de school voor bijzonder secondair onderwijs De Varens en in de Nieuwe Sint-Annadreef en een half uur later in het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut in de Doornstraat in Sint-Andries. “Mijn broer Jan is op vakantie in Spanje, hij heeft mij een volmacht gegeven. Niet dat hij aan de

Lees meer »

James Cooke neemt wraak op Xander De Rycke na vete uit het verleden: “Kontafdruk in mijn zetel en het huis rook vreemd”

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

Na de dood van Liam Payne: hoe rouw je om een onbereikbaar idool? “Een tiener die verlamd van verdriet naar die foto staart, stelt zich niet aan”

Fans die in de buurt waren van het hotel waar Liam Payne woensdagavond om het leven kwam, hebben er massaal bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken. Maar dichter bij huis hakt zijn dood er bij zijn fans ook hard in, en zij hebben geen verzamelplaats of ritueel waar ze dat verdriet samen kunnen verwerken. We vroegen rouwexpert Manu Keirse en Lore

Lees meer »

Tim Merlier genomineerd voor Vélo d’Or

Op 6 december reikt het Franse wielertijdschrift Vélo Magazine naar jaarlijkse traditie de Vélo d’Or uit, waarmee de beste renner en renster van het seizoen worden onderscheiden. Met Remco Evenepoel, Tim Merlier en Lotte Kopecky zijn drie Belgen genomineerd.
The post Tim Merlier genomineerd voor Vélo d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tongerse derby in vierde provinciale verstoord door racistische opmerkingen

Afgelopen zondag is de voetbalwedstrijd tussen de Tongerse clubs Unico B en KSK Tongeren B verstoord door enkele racistische uitspraken van een verdediger van Unico aan het adres van een 17-jarige speler van KSK Tongeren. "Onze speler was in shock. Hij heeft wenend, sidderend en bevend het veld verlaten", aldus Steven Van Geeteruyen, voorzitter van KSK Tongeren. De club beraadt

Lees meer »

Pannenkoekenbak en een wandeling voor goede doel

Op 16 maart 2025 nemen vier personeelsleden van de gemeente Moorslede deel aan de 100 kilometer-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Om geld in te zamelen ten voordele van het goede doel, organiseert het viertal komende zaterdag 19 oktober een pannenkoekenbak en een wandeling.
The post Pannenkoekenbak en een wandeling voor goede doel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meisjes vechten als leeuwen”: dames Volley Bredene A hebben competitiestart niet gemist

De dames van Volley Bredene die in Promo 1 uitkomen, zijn hun eerste seizoen in de hoogste provinciale reeks niet onaardig begonnen. Twee overwinningen en evenveel nederlagen is een tussentijdse balans waarmee coach Bjorn De Roo (44) best kan leven.
The post “Meisjes vechten als leeuwen”: dames Volley Bredene A hebben competitiestart niet gemist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Disneyland Paris onthult magische belevingen, waaronder een vrolijk Halloweenseizoen, een betoverende Kerst én een gloednieuwe avondshow

Tijdens ‘D23: The Ultimate Disney Fan Event’ deelde Disneyland Paris groot nieuws over haar toekomst. Het nieuws over de opening van ‘World of Frozen’ in 2026, gebaseerd op de Frozen films van Walt Disney Animation Studios, gevolgd door het allereerste themaland geïnspireerd op de geliefde Disney film ‘The Lion King’ (De Leeuwenkoning) werd door fans erg goed ontvangen.
The

Lees meer »

PVDA Kortrijk voelt zich geen verliezer, maar strandt op steenworp van eerste zetel: “Ontgoocheling, maar mogen trots zijn”

PVDA Kortrijk verzamelde in het zaaltje boven Bowling De Max. De partij strandt op 0,3 % van een eerste zetel, maar blijft strijdvaardig. Ze hebben het verloren door de afschaffing van de opkomstplicht, klinkt het. “Eerst waren we ontgoocheld, maar eigenlijk zijn we blij.”
The post PVDA Kortrijk voelt zich geen verliezer, maar strandt op steenworp van eerste zetel:

Lees meer »