Al bijna 150 ontleningen in de Izegemse Fietsbieb die net drie jaar bestaat

De fietsbieb is sinds 17 april exact 3 jaar open en draait op volle toeren dankzij de 13 vrijwilligers die dagdagelijks instaan voor de goede werking.

Schepen Caroline Maertens:Samen met mijn collega Ann Van Essche, schepen van Welzijn ben ik als schepen van fietsbeleid zeer blij dit project in 2021 gelanceerd te hebben en zo het fietsen te stimuleren bij onze kinderen. Door de fietsbieb wordt een goed uitgerust fietsje, dat meestal tijdelijk maar gebruikt wordt, geen grote kost. In de fietsbieb kunnen kinderen tot 12 jaar aan een gunstig tarief (20 euro) en een waarborg van 20 euro een fiets op maat lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is je kind toe aan een grotere fiets of wil het eens een ander model of kleur? Dan mag je de ontleende fiets gewoon inruilen voor een ander exemplaar uit de fietsbieb. Er zijn sedert de opening al 144 uitleningen gebeurd op 194 geregistreerde gebruikers.”

“Vooral jonge gezinnen en grootouders die voor kleinkinderen een fiets bij hen thuis willen zetten, zodat ze niet telkens hun eigen fiets moeten meebrengen, zijn onze voornaamste gebruikers. Daarnaast sturen onze eigen Sociale Diensten ook veelvuldig mensen door die op zoek zijn naar een fietsje. Momenteel beschikken wij over voldoende fietsen dankzij de goede samenwerking met het Huis van het Kind.”

De fietsbieb in de Brugstraat 14 is elke derde zaterdag van de maand open van 10 tot 12 uur.

The post Al bijna 150 ontleningen in de Izegemse Fietsbieb die net drie jaar bestaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »