Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg

Op woensdagmorgen heeft de aannemer in de Brugstesteenweg in Kortrijk met speciale kranen een koepel geplaatst op het dak van de nieuwe Atakwa-moskee. Die nieuwe moskee verrijst momenteel op de oude Bio Planet-site. In een volgende stap wordt de gevel van het gebouw aangepakt.

Sinds deze morgen staat er een koepel op het gebouw van de nieuwe Atakwa Moskee. De constructie, gemaakt door Allaert Aluminium uit Harelbeke, is 6 meter hoog, heeft een diameter van 8 meter en weegt meer dan 3 ton. De plaatsing zou vlot verlopen zijn.

Binnenkort zal ook de gevel van het gebouw worden aangepakt. Naast een gebedsruimte komen er in de nieuwe moskee ook lokalen voor cursussen en culturele activiteiten. De lokalen zullen ook door andere Kortrijkse organisaties gebruikt mogen worden. Wanneer het gebouw klaar zal zijn, is nog onduidelijk.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe moskee klaar zal zijn. © gf

Protest

De komst van de nieuwe moskee verliep niet over een leien dakje. Vooral Vlaams Belang Kortrijk vocht lange tijd tegen de komst van de nieuwe moskee langs de Brugsesteenweg in Kortrijk. De partij van Wouter Vermeersch trok samen met een buurtcomité naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen in de hoop de vergunning die het moskeebestuur kreeg te laten schorsen en nietig te laten verklaren. In februari 2023 kreeg de moskee uiteindelijk toch definitief groen licht.

In Kortrijk zijn er naar schatting 5.000 moslims. De moslimgemeenschap in de stad is volgens de Atakwa Vereniging de laatste twintig jaar erg gegroeid, waardoor het gebouw in de Stasegemsesteenweg, waar Atakwa sinds 1995 huisde, niet meer aan de maatschappelijke ambities voldeed.

The post Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

Drummer Neil Cooper te gast in Heule

Opvallend bezoek in Café De Heerlijkheid in Heule. Donderdagavond verraste Neil Cooper, drummer van de bekende Britse groep ’Therapy?’ de leden van ‘Kortrijk Drumt’ met een exclusieve drumsessie. Neil Cooper ontdekte Kortrijk drumt tijdens een festival.
The post Drummer Neil Cooper te gast in Heule appeared first on KW.be.

Lees meer »