Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.

Hun dag begint vroeg met de wekelijkse markten en loopt verder in de namiddag van maandag tot en met zaterdag, waar ze bij thuiskomst van de markt van 14.30 uur tot 19 uur te vinden zijn in de Sterrestraat 65. Ook op zaterdag zijn ze open vanaf 14.30 uur maar ze sluiten dan een uurtje vroeger om 18 uur, terwijl ze op zon- en feestdagen genieten van hun welverdiende rust.

“Het begon allemaal met mijn overgrootvader Edouard, die koetsier was en zaden verkocht”, herinnert Pol zich. “Die traditie werd voortgezet door mijn opa Oscar, die het vervolgens doorgaf aan mijn vader Léon. Ik kreeg de liefde voor het vak als het ware met de paplepel ingegoten, ik groeide daarin op, het was als vanzelfsprekend dat ik de zaak later zou voortzetten”, voegt hij met een glimlach toe.

Expertise

Pol is een rasechte Koekelarenaar en zijn vrouw Marleen is afkomstig uit het naburige Moere. Beiden beschikken ze over een enorme kennis en expertise in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun kwaliteit, professionaliteit en service, wat voor hen van groot belang is.

Marleen benadrukt: “We doen die wekelijkse markten erg graag. We genieten van sociale contacten en de klantenbinding die daaruit voortvloeien. Het is jammer dat we tegenwoordig zien dat veel marktkramers uit verschillende branches afhaken.”

Een klant, Roger David (76) uit Ichtegem, deed net aankopen op de wekelijkse markt in Koekelare bij Pol. Hij vertelt: “Pol en Marleen zijn steeds erg vriendelijk en weten alles maar dan ook écht alles over zaden, planten en bloemen. Ik kocht net wat bloemen om in mijn bloembakken te planten evenals wat groenten voor in mijn moestuin.”

“Het was een tijdje geleden dat ik nog naar de markt kwam, ik zou graag elke week langskomen maar mijn gezondheid laat het niet altijd toe. Waarom ik hier mijn aankopen doe? Ze bieden uitstekende kwaliteit en de prijzen zijn hier heel redelijk”, besluit Roger. (SVE)

The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »