Vrouw neemt dode oom mee naar bankkantoor om lening af te sluiten

In Brazilië belden bankmedewerkers de politie nadat een vrouw 17.000 real (iets meer dan 3.000 euro) probeerde te ontlenen met behulp van een dode man in een rolstoel.

 

Meer krantenkoppen in België

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog tegen Israël: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt in kleine ruimte

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken

Een 53-jarige Pakistaanse man heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor mensensmokkel. Waseem A. zou vanuit Portugal een cruciale rol gespeeld hebben bij schijnhuwelijken tussen Portugese vrouwen en Pakistaanse mannen, die vervolgens in België kwamen wonen.
The post Vijftiger verzet zich tegen vier jaar cel voor Pakistaans-Portugese schijnhuwelijken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

“Het is een gewoonte”: ‘Super Lukaku’ scoort alweer bij debuut en zet Napoli zo op weg naar onverhoopte zege tegen Parma

Het is geen zekerheid, maar wel een constante in zijn carrière. Romelu Lukaku (31) heeft een patent op een droomdebuut bij een nieuwe club. Was in het Stadio Diego Maradona in Napels niet anders. Amper 28 minuten had Lukaku nodig om zichzelf bij Napoli te lanceren. In blessuretijd bezorgde ‘Big Rom’ zijn club de drie punten tegen een moedig Parma.

Lees meer »

Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden”

Het was voor de bestuursleden van Samana een drukke week in de aanloop naar de tweedaagse op zaterdag 7 en zondag 8 september. Bij Samana wil men immers niets aan het toeval overlaten om iedereen in de beste omstandigheden te ontvangen.
The post Samana organiseert op 7 en 8 september jaarlijkse tweedaagse: “Opbrengst integraal naar leden” appeared first on

Lees meer »

Astrid (16) als jongste kandidaat verkozen tot nieuwe Tabaksfee: “Leuk om een jaar lang het gezicht van Wervik te zijn”

Astrid Windels (16) uit Kruiseke is de nieuwe Tabaksfee. De verkiezing op het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik lokte veel volk. Voor de vierde keer op rij waren er vijf deelnemers. Vier daarvan zijn meer dan twintig jaar. Met Astrid won dus de jongste kandidaat.
The post Astrid (16) als jongste

Lees meer »