Al meer dan 6.000 verlichtingspalen vervangen door LED-verlichting langs Limburgse gewestwegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is bezig om de verlichting langs Limburgse gewestwegen te vervangen door LED-lampen. De overstap van oude verlichting naar LED-verlichting bespaart energie, verkleint de ecologische voetafdruk en maakt het mogelijk om gebieden gericht te verlichten. 

Meer krantenkoppen in België

Bovengrondse chalet op rommelmarkt

Ter gelegenheid van de rommelmarkt in Koolskamp kwam Frans Devos op het idee om een bovengrondse chalet te plaatsen.
The post Bovengrondse chalet op rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel in de koudste maanden van het jaar”

Het Witte Paard in Blankenberge bevestigt opnieuw zijn status als het leidende variététheater in Vlaanderen. Meer dan 33.000 bezoekers kwamen kijken naar de twee zomershows ‘Hot Summer Night’ en ‘Jonger dan je denkt’. Zo bevestigt Het Witte Paard zijn groei jaar na jaar.
The post Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel

Lees meer »

“Praten over Courtois is wegkijken van het echte probleem”: Ancelotti snoert Simeone de mond na controverse in Madrileense derby

De controverse rond Thibaut Courtois (32) in de Madrileense derby is nog niet gaan liggen. Want dit keer heeft ook Real-coach Carlo Ancelotti zijn zegje gedaan. Uiteraard steunt hij zijn doelman en countert hij de uitspraken van Atlético-trainer Diego Simeone: “Praten over Thibaut is wegkijken van het echte probleem”. Na de openingsgoal van Real reageerde onze landgenoot richting de Atlético-fans,

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

“Als jullie de deur niet openen, maken we iedereen af”: zo verliep de dramatische nacht van reporter Robin Ramaekers en zijn cameraman in Beiroet

Wanneer hij om half één woensdagnacht een luide knal van een Israëlische raketinslag in het oude centrum van Beiroet hoort, doet VTM-reporter Robin Ramaekers (49) wat een oorlogsjournalist altijd doet: verslag uitbrengen, samen met cameraman Stijn De Smet (37). Dat het de volgende 3,5 uur zou leiden tot een quasi ontvoering met mishandelingen en ondervragingen door – wellicht – een

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »