Japanse sumo-legende Taro Akebono op 54-jarige leeftijd plots overleden

Taro Akebono, legende in het sumoworstelen, is op 54-jarige leeftijd plots overleden. De Japanner stierf eerder deze maand aan hartfalen, zo laat zijn familie weten. 

Meer krantenkoppen in België

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »