Van ‘covid-prins’ tot ‘koning der investeerders’: prins Joachim richt indrukwekkende financiële bedrijven op

Joachim de Belgique, zo heet de managing partner van het nieuwe Brusselse financiële bedrijf Innesto. Volgens ‘Story’ gaat de jongste zoon van prinses Astrid (61) – en haar enige kind dat in België woont – zijn vader Lorenz (68) achterna als bankier. Dat doet de prins (32) meteen met schijnbaar groot succes én met zijn zus Luisa Maria (28) in het team. “Op minder dan twee maanden tijd is het kapitaal gestegen van 178.000 tot 6.750.000 euro.” 

Meer krantenkoppen in België

Drie doden en zeventien gewonden bij bosbranden in Portugal

Bij bosbranden in de regio rond de Portugese stad Aveiro zijn al zeker drie mensen om het leven gekomen. Een brandweerman was zondagavond al bezweken aan een hartaanval tijdens de bluswerkzaamheden. Maandag werden ook de lichamen van twee andere slachtoffers geborgen, bericht persbureau Lusa op basis van de civiele bescherming. Bij de bosbranden raakten ook al 17 leden van de

Lees meer »

Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer”

Tal van bestuurders werden het voorbije jaar betrapt door de nieuwe trajectcontroles in Lo-Reninge. Een mogelijke troost: hun boetes worden nu geïnvesteerd in een nieuwe brug over de IJzer. “Voor de veiligheid van zwakke weggebruikers.”
The post Boetes uit beruchte trajectcontroles vloeien naar nieuwe brug: “Perfecte verbinding van fietspaden over de IJzer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team

Voor Robbie Beran is het zijn eerste jaar als beroepsspeler in Europa. Vijf jaar in de NCAA heeft hem laten evolueren naar een speler met een interessant profiel: groter dan een dubbele meter, een goed driepuntshot en een aardige defensieve werkkracht.
The post Klaar voor volgende hoofdstuk: Amerikaan Robbie Beran (24) vindt bij Kortrijk Spurs gemotiveerd team appeared first

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken”

Bobcat Wielsbeke One boekte vorig weekend zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Mibac Middelkerke werd met een veertiger opzij gezet. Dit weekend komt B-Ballers Diksmuide op bezoek in Sporthal Hernieuwenburg.
The post Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE – Hoe zot mag het worden? Flagrante leugens verspreiden als politicus: dat kan niet

‘Ik ben geen racist.’ Dat wil Jackie Vercamer duidelijk gezegd hebben in deze krant. Jackie is 74, woont in Houthulst en wil de allereerste Vlaams Belang-burgemeester van het land worden. Op 13 oktober trekt de elektricien op rust de VB-lijst in de plattelandsgemeente naast Diksmuide. Het is de eerste keer ooit dat hij deelneemt aan de lokale verkiezingen, ‘voor het

Lees meer »

Oostendenaars mogen mening geven over artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II

Stad Oostende schreef eind 2023 een kunstopdracht uit voor een artistieke interventie bij het ruiterstandbeeld van Leopold II op de Zeedijk. Curator Pieter Boons selecteerde elf kunstprojecten die de Oostendenaars vanaf 14 september tot eind oktober kunnen bekijken en beoordelen in de Koninklijke Gaanderijen. Eind 2025 wil de stad een van de kunstprojecten realiseren.
The post Oostendenaars mogen mening

Lees meer »

Dit waren ze al maanden aan het voorbereiden: zo kon Mossad explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

Testaankoop dient klacht in tegen videogamebedrijven, sector verbaasd: “Prijzen zijn zeer duidelijk aangegeven”

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen verschillende grote videogamebedrijven. De bedrijven zouden de consumentenregels schenden, omdat ze niet voldoende informatie geven over de kosten van digitale items, zoals virtuele munten. De Belgische sector reageert verbaasd. "Er bestaan tal van controlemechanismen om vooral minderjarige spelers te beschermen."

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

Dodental door noodweer in Centraal-Europa loopt op tot 21

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

“Au revoir slecht weer, bienvenue Coely!” Het miezerige weer deerde de meer dan duizend aanwezigen op het terrein van Het Schippersweekend in Lauwe dit weekend niet. De openingsdag van het festival zette meteen de toon, en stoomde de festivalgangers klaar voor een weekend van muzikale euforie.
The post Meer dan duizend muziekfans op eerste dag van Schippersweekend in Lauwe

Lees meer »