Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen”

De eventuele komst van een Batopin geldautomaat, blijft de gemoederen beroeren in Komen. Burgervereniging ‘Barjos Mountches’ uit Waasten heeft een petitie gelanceerd met een duidelijke boodschap. “Die geldautomaat? Die moet hier komen!”

De geldautomaten, en vooral het grote tekort eraan, blijft een hardnekkig probleem voor heel wat Belgische steden en gemeenten. Banken proberen hun klanten te stimuleren zoveel mogelijk gebruik te maken van de betaalkaart en het internet, contant verdwijnt naar de achtergrond.

Gemor

Batopin, een onafhankelijke speler, vult nu doorheen het land die leegtes op door het installeren van neutrale geldautomaten. Ook Komen-Waasten staat op de planning, al zorgen de plannen voor heel wat gemor. Het gemeentebestuur onderzoekt of toestellen in Komen en het gehucht Le Bizet kunnen worden geplaatst. “En Waasten? Ja, dat is natuurlijk weer nergens te bespeuren in de plannen. Hoe kan het ook anders! Het gemeentebestuur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze ons stiefmoederlijk behandelen.”

Stephane Efesotti, lid van burgercomité ‘Barjos Mountches’, spreekt klare taal. “We verslikten ons bijna in onze koffie toen we het nieuws te horen kregen. In de plannen wordt Waasten niet eens vermeld. We hebben al jaren geen bank meer en mensen moeten dan ook kilometers rijden om aan hun eigen geld te kunnen. We hebben hier nog steeds 25 ondernemers, die vaak klanten zien verdwijnen als ze moeten omrijden om geld af te halen. Dan zou je op zijn minst denken dat ze in Waasten toch overwegen om hier een automaat te zetten. Helaas lijkt het voor de beleidsmakers eenvoudiger om ze in het centrum van Komen te plaatsen. Extra zuur als je weet dat er daar nog steeds banken en dus ook geldautomaten zijn.”

Petitie

Het burgercomité besloot niet bij de pakken te blijven zitten en lanceerde een petitie. “En dat we niet alleen staan in onze strijd, werd snel duidelijk”, gaat Stephane verder. “In geen tijd werden volledige pagina’s met handtekeningen gevuld. Zelfs in het centrum van Komen steunt men onze zaak. Daar vinden ze het ronduit belachelijk dat ze er bij wijze van spreken automaten op elkaar gaan stapelen, terwijl wij in de koude blijven staan.”

The post Gemeentebestuur bekijkt eventuele komst van geldautomaat in Komen en Le Bizet: “En Waasten? Natuurlijk weer niet te bespeuren in de plannen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »