Spanningen in Midden-Oosten duwen prijzen voor olie en gas omhoog: “Het zou wel eens een spannende zomer kunnen worden”

De prijzen voor ruwe olie zijn dinsdagochtend flink gestegen, vooral uit vrees voor een escalerend conflict tussen Israël en Iran. Ook gas werd duurder. In de loop van de dag koelden de markten wat af. “Het zou op vele fronten wel eens een spannende zomer kunnen worden”, zegt hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Leclerc op weg om Ferrari straffe zege te bezorgen, Verstappen lijkt schade te gaan beperken

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Pascal Kerkhove signeert boek over overleden mama: “Waregem blijft voor altijd in mijn hart zitten”

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder, Andrea Algoet, vertelt. Ze leed de laatste 2,5 jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden op 90-jarige leeftijd. Vorige zaterdag hield Pascal een signeersessie in de Standaard Boekhandel in Waregem.
The post Pascal

Lees meer »

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30

Op zondagvoormiddag 8 september zijn de bewoners van de Nijverheidsstraat in Ingelmunster welkom in de gemeentelijke loods voor een drink. De riolerings- en wegeniswerken zijn immers afgerond in deze straat en de weg heeft een nieuwe inrichting.
The post Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30 appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »