Gentse archief ‘De Zwarte Doos’ krijgt nieuwe scanners voor kwetsbare boeken

Het Gentse stadsarchief ‘De Zwarte Doos’ werkt voortaan in een groter scanatelier en heeft 2 gloednieuwe scanners. Daarmee kunnen ze kwetsbare boeken sneller digitaliseren, zonder ze te beschadigen. Het stadsarchief is nog op zoek naar extra vrijwilligers om daarbij te helpen. 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Amateurvoetbal exclusief op HLN: blijft Sporting Hasselt straks ongeslagen leider op veld van Hoogstraten?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. Sporting Hasselt, de nog ongeslagen leider in de eerste amateurafdeling (14 op 18), trekt naar Hoogstraten. Zij zijn het nummer vijf met 11 op 18. De wedstrijd vindt zaterdag in Hoogstraten

Lees meer »

Een roze Tesla, “Quicky Mercury” en de jongerentaal van Herman De Croo: dit waren de opvallendste beelden van de verkiezingscampagne

In heel Vlaanderen werkten kandidaat-gemeenteraadsleden zich de afgelopen weken uit de naad om kiezers te overtuigen om zondag voor hen te stemmen. Voor sommigen onder hen volstonden de klassieke deur-aan-deurbezoeken en het ophangen van affiches duidelijk niet. Ludieke filmpjes, opvallende acties en in één stad zelfs een heuse spandoekenoorlog: dit zijn de meest bijzondere beelden van de voorbije campagne.

Lees meer »

Opvallende voorstellen uit federale regeringsnota gelekt: “Het KMI splitsen? Dat zal niet voor beter weer zorgen”

Sléchts enkele uren voordat formateur Bart De Wever (N-VA) naar de koning trok, is een federale werknota gelekt met heel wat opvallende voorstellen. Eén punt springt eruit: de regionalisering van het KMI. ‘Onze wolken eerst?’ VTM-weerman David Dehenauw staat alvast niet te juichen. En ook andere partijen lopen niet over van enthousiasme. “Deze nota is waardeloos.”

Lees meer »

Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft nog geen klachten ontvangen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne. Dat meldt de voorzitter van de Raad, professor Herman Matthijs. Ook in Alken, Turnhout en Ninove voert het parket een onderzoek.
The post Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen werd: “Hopen snel duidelijkheid te krijgen”

Een week na de feiten zindert de spectaculaire juwelen- en handtassenroof in Knokke nog na. Meerdere eigenaars die hun peperdure handtassen via de winkel te koop aanboden, blijven met veel vragen achter. Zaakvoerster Stéphanie Louise Lotte begrijpt de ongerustheid en reageert.
The post Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen

Lees meer »

Voor Oudenburg van Anthony Dumarey grote winnaar in Arnoldusstad, Peter Velle (CD&V+) zwaar ontgoocheld

Voor Oudenburg van Anthony Dumarey en huidig burgemeester Romina Vanhooren is met voorsprong de grootste in de Arnoldusstad. Ze halen 48,7 procent, een forse winst ten opzichte van 2018 van ruim 10 procent. De drie andere partijen verliezen.
The post Voor Oudenburg van Anthony Dumarey grote winnaar in Arnoldusstad, Peter Velle (CD&V+) zwaar ontgoocheld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is Cathy Coudyser, de gedoodverfde burgemeester van Knokke-Heist

Verrassing van formaat in Knokke-Heist. Niet Jan Morbée van Gemeentebelangen, niet Piet De Groote van JA!, maar Cathy Coudyser van Inzicht haalt de meeste stemmen binnen. Vanop de tweede plaats laat ze zelfs haar lijsttrekker Bert De Brabandere achter zich. Straks kan ze dus de burgemeestersjerp omgorden, maar wie ís deze politieke surprise van de chef? Tijd voor een kennismaking<br

Lees meer »

Blaasorkest Alpenroos organiseert blaaskapellenfestival in Ingelmunster: “Met zang- en solonummers”

Op zondag 3 november organiseert het Blaasorkest Alpenroos – in samenwerking met VLAMO – een blaaskapellenfestival in de Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat. Er nemen vier blaaskapellen aan deel. De dag start om 11 uur met het Blaasorkest Alpenroos.
The post Blaasorkest Alpenroos organiseert blaaskapellenfestival in Ingelmunster: “Met zang- en solonummers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bij de gynaecoloog ontdekte ik dat ik hermafrodiet ben”: wie is Raven van Dorst, de opvallende nieuweling in ‘De slimste mens’?

Misschien doet de naam Raven van Dorst (40) nog geen belletje rinkelen. Maar nu de Nederlandse rockartiest en schermgezicht vanaf woensdag deelneemt aan ‘De Slimste mens’, komt daar ongetwijfeld snel verandering in. Raven is dit seizoen één van de opvallendste kandidaten en heeft een al even intrigerend levensverhaal. Raven was de eerste bekende Nederlander die openlijk vertelde hermafrodiet te zijn.

Lees meer »

“Zó nerveus, maar ik kwam ermee weg”: De Decker kroont zich tegen Van den Bergh tot beste Belg en speelt vanavond historische finale op World Grand Prix

Mike De Decker heeft het Belgische onderonsje in Leicester gewonnen van Dimitri Van den Bergh. In de historische halve finale van de World Grand Prix hield ‘The Real Deal’ de zenuwen het best onder controle. Hij won met 5-2 van zijn maatje, die stevig op de korrel werd genomen door het Engelse dartspubliek. In de finale treft De Decker vanavond

Lees meer »

“Ik voel me goed als ik iets kan doen voor anderen”: Jacqueline Burggraeve is al 18 jaar actief als vrijwilliger

Wie al eens in het lokaal dienstencentrum komt, kent wellicht Jacqueline Burggraeve. Al bijna twintig jaar is ze er actief als vrijwilliger. Veel voldoening haalt ze uit de bezoekjes die ze brengt aan de jarige tachtigers met een potje confituur. “Eenmaal je binnen bent, beginnen ze te vertellen. Ze zijn blij dat ze bezoek hebben en dat ze hun hart

Lees meer »

Degryse vindt dat bond Tedesco straks opnieuw moet evalueren: “Dit was hoopvol, maar doelstelling wordt allicht opnieuw niet behaald”

“De ploeg stond er, hij maakte de juiste keuzes.” Onze analisten vinden dat Domenico Tedesco, ondanks de nederlaag, een goeie beurt maakte tegen Frankrijk. Maar één zwaluw maakt de lente niet, ziedaar waarom een deel van de fans om het ontslag van de bondscoach riep. Marc Degryse: “Tedesco heeft nog twee goeie matchen, mét resultaat, nodig om het vertrouwen helemaal

Lees meer »