“Europees spaargeld versterkt vandaag de Amerikaanse bedrijven”

De EU zal haar groene transitie en de uitbouw van de eigen defensie-industrie alleen realiseren als ze de berg spaargeld van de Europeanen kan mobiliseren. Dat is de teneur van het rapport van de Italiaanse ex-premier Enrico Letta over de nieuwe interne markt.

 

Meer krantenkoppen in België

Poezenboot Gent moet plaatsmaken voor pleziervaart en verhuist na 28 jaar

De Poezenboot Caprice in Gent ligt binnenkort niet langer aan de Nieuwevaart, maar in Mariakerke. "In afstand is dat 500 meter, maar de verhuizing brengt tot 50.000 euro kosten mee", zegt Ellie De Grauwe. Ze betreurt dat de boot na 28 jaar weg moet, er komt een aanmeerplaats voor bootjes van buurtbewoners en bezoekers. De Vlaamse Waterweg bevestigt de verhuizing.

Lees meer »

Voederproject voor patrijzen

De Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV), die de belangen van de jagers verdedigt, lanceert samen met het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) een voederproject voor wilde patrijzen. In Torhout zet jager Patrick Trio er zijn schouders onder, geholpen door Briek Vancompernolle.
The post Voederproject voor patrijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles De Bilde over Belgische tactiek: “Tedesco niet van plan om nog gekke dingen te proberen, zoals met Doku”

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »

Man (31) staat al voor derde keer terecht voor partnergeweld: “Maar ze zullen bij elkaar blijven, daar is geen discussie over”

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ze zien elkaar graag.” Advocaat Thomas Vandemeulebroucke verdedigde voor de derde keer een 31-jarige man uit Avelgem die terecht stond voor partnergeweld. Hij riskeert dit keer een celstraf van een jaar, maar vroeg zelf een werkstraf.
The post Man (31) staat al voor derde keer terecht voor partnergeweld: “Maar ze zullen

Lees meer »

Cocaïne spoelt steeds vaker aan op de stranden langs de Noordzee

Er spoelt steeds vaker cocaïne aan op de stranden langs het Kanaal en de Noordzee. Dat schrijft de Belgische douane woensdag in een persbericht. Als oorzaak wijst de douane naar de “duidelijke trend van drop-offs”. Daarbij gooien grote schepen hun lading drugs overboord zodat kleine bootjes ze later kunnen oppikken.

Lees meer »

Handelaars kunnen voortaan zelf digitale infozuil aankopen: “Ook interesse vanuit logiessector”

Het stadsbestuur plaatste een tijd geleden 35 digitale infozuilen in het kader van het project Zorgzame Buurten. Nu de zuilen een succes blijken te zijn, krijgen handelaars voortaan ook de mogelijkheid om er zelf eentje aan te kopen. “De zuilen hebben ondertussen al vruchten afgeworpen”, zegt schepen Mitch De Geest.
The post Handelaars kunnen voortaan zelf digitale infozuil aankopen:

Lees meer »

Al zeker 17 nieuwe West-Vlaamse burgemeesters

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld. Twee derde van alle West-Vlamingen trokken zondag 13 oktober naar het stemhokje voor de gemeenteraadsverkiezingen, en dat heeft voorlopig al 17 nieuwe burgemeesters opgeleverd. Maar dat kunnen de de komende twee weken mogelijks nog meer worden…
The post Al zeker 17 nieuwe West-Vlaamse burgemeesters appeared first on KW.be.

Lees meer »