Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk”

De gemeente Dentergem wil op termijn een extra openbare parking creëren in de zone tussen de Kapelle-, Hugo Verriest-, Nieuw- en Markegemstraat. Er is een overeenkomst met een projectontwikkelaar die er een nieuwe verkaveling wil voorzien. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

“Eén van de elementen die uit onze mobiliteitsstudie van Wakken voorkomt is dat er hier een enorm grote parkeerdruk is”, zegt burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht).

“In het woonblok tussen de Kapelle-, Hugo Verriest- en Nieuwstraat is wegens een overlijden een binnengebied vrijgekomen. Een projectontwikkelaar zal er een nieuw woonproject voorzien. Studiebureau Demey heeft er ons op gewezen dat een ontwikkelaar daar plannen koestert en dat dit mogelijkheden opent om er ook een stukje openbare parking te voorzien. We hebben al contact gehad met de eigenaar en er is een overeenkomst om daar eens de woningen er gerealiseerd zijn een openbare parking met ongeveer 20 plaatsen te voorzien.”

“Er zal zeker genoeg plaats zijn voor omwonenden”

“De overeenkomst is op de meest recente gemeenteraad goedgekeurd. Het gaat om een stuk grond van ongeveer 600 vierkante meter dat nu in handen van de gemeente gekomen is.”

“Op die manier willen we de omliggende straten wat ontlasten van hun parkeerdruk. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”

Toegangsweg

“We willen dit allemaal realiseren eens het woonproject ook klaar zal zijn. Wanneer dat is kan ik op vandaag nog niet zeggen. Idealiter zal je de parking langs de Markegemstraat kunnen inrijden en via de Kapellestraat kan je dan weer wegrijden. We hebben voor dat terrein van de eigenaar ook verkregen dat diverse omwonenden via dat binnengebied voor hun woning een bijkomende toegangsweg zullen krijgen en er zal ook een fietsverbinding aangelegd worden.”

The post Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is regeringshervorming van Zelensky een ‘wanhoopspoging’?: “De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand, in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

KIJK. Wielwissel gaat op bizarre wijze helemaal mis, gretige Evenepoel toont zich: de hoogtepunten uit de Tour of Britain

Geen twee op twee voor Soudal Quick-Step in de Tour of Britain. De Belgische formatie leek in de tweede etappe over de beste papieren te beschikken, maar Julian Alaphilippe moest in een sprint met drie z’n meerdere erkennen in Stephen Williams. Een gretige Remco Evenepoel finishte als vijfde. Bekijk als HLN-abonnee hieronder de hoogtepunten!

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »