Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met twee tentoonstellingen

In kunstgalerie De Queeste Art in Abele/Watou staan er de komende weken twee tentoonstellingen op het programma. Enerzijds is er de groepstentoonstelling ‘Verbeelde Landschappen’, anderzijds de fototentoonstelling ‘Oh, Britannia!’ van Niall McDiarmid. De vernissage van beide exposities is op zondag 28 april vanaf 14 uur in De Queeste Art, Trappistenweg 54.

“De fotograaf Niall McDiarmid is vooral bekend voor zijn straatfotografie en portretten van onbekenden die hij tijdens zijn wandelingen ontmoet. Met oog voor mode, architectuur en speelse kleurencombinaties legt hij de ziel van hedendaags Groot-Brittannië bloot. Soms exotisch, vaak heel herkenbaar”, zegt Theun Vonckx van De Queeste Art.

“Naast zijn portretten heeft McDiarmid aandacht voor de grootstedelijke context. Melancholische straatbeelden van Londen in de vooravond. Treincoupés met een eenzame krantenlezer. Of het fijne lichtspel op een tafel in een pub. Niets ontgaat hem. Naast zijn bijzondere fotografie vallen er in De Queeste Art ook verschillende unieke fotoboeken van Niall McDiarmid te ontdekken.” ‘Oh, Britannia!’ is er van 28 april tot 26 mei.

Betovering

Filipa Figueiredo (PT) Lou Gils (BE) en Marc Ronet (FR) hebben in De Queeste Art de groepstentoonstelling ‘Verbeelde landschappen’ van 28 april tot 26 mei. “De trigger tot de tentoonstelling ‘Verbeelde landschappen’ was de ontdekking van het werk van Filipa Figueiredo, artist in residence in Quinta Magnolia, het cultuurcentrum Van Funchal. De Portugese kunstenares toonde er verbeelde composities gebaseerd op herinneringen aan en indrukken van Madeira”, aldus Vonckx.

“De betovering van exotische en endemische planten, de kliffen en het vulkanisme weet Filipa te vertalen in grote abstracte werken, impressies uitgedrukt in natuurlijke pigmenten en Japanse inkt op katoenpapier. Eenzelfde verbeelde energie schuilt in de werken van Lou Gils. Er lijkt een ingetoomde storm in te razen, gegroeid uit een sfeer van verlatenheid. Na zijn retrospectieve in het MUBA in Tourcoing en zijn bijdrage tot de tentoonstelling over de Groupe de Roubaix in La Piscine kunnen de imaginaire landschappen van Marc Ronet niet in de tentoonstelling ontbreken. Het werk dat groeit in opeenvolgende stadia is kenmerkend zijn kunst.” De Queeste Art is elk weekend op van 14 tot 18 uur.

Info: www.dequeeste-art.be, [email protected] en 0032 57 33 48 72

The post Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met twee tentoonstellingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »