Prins William maakt zich klaar voor eerste publieke optreden sinds kankerdiagnose van prinses Kate

De Britse prins William (41) kondigt aan dat hij donderdag voor het eerst weer een publiek optreden op zich neemt sinds prinses Kate (42) onthulde dat ze vecht tegen kanker. En dat wordt meteen een gevulde dag met niet één, maar meteen twee engagementen. 

Meer krantenkoppen in België

Uitstel, maar geen afstel

Volgende week woensdag vindt in Limburg het Europees kampioenschap tijdrijden plaats. De Belgische usual suspects – en garanties op medailles – Remco Evenepoel en Wout van Aert gaven verstek. Wel van de partij voor ons land: Victor Campenaerts en onze eigenste Yves Lampaert. Hun kansen op eremetaal zijn allerminst onbestaande. Zeker omdat met Joshua Tarling
The post Uitstel, maar

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

“Het is een gewoonte”: Romelu Lukaku klopt zich op de borst na droomdebuut bij Napoli, maar weet ook dat er nog werk is

Het is geen zekerheid, maar wel een constante in zijn carrière. Romelu Lukaku (31) heeft een patent op een droomdebuut bij een nieuwe club. Was in het Stadio Diego Maradona in Napels niet anders. Amper 28 minuten had Lukaku nodig om zichzelf bij Napoli te lanceren. In blessuretijd bezorgde ‘Big Rom’ zijn club de drie punten tegen een moedig Parma.

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alsof hij niemand kan voorbijsteken zonder slaande ruzie te krijgen”: onze F1-watcher geeft één keer het maximum van de punten en buist één piloot

Voor de 21ste keer slaagde een Ferrari-coureur erin om te winnen op de heilige racegrond van Monza. Charles Leclerc nam een groot risico door maar één pitstop te doen en dat betaalde zich dubbel en dik terug. Hij ontketende een waar volksfeest na afloop van de Grand Prix van Italië en werd daar door onze Formule 1-watcher ook voor beloond.

Lees meer »