Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.

“Whispers of Ireland is een stemmige Ierse avond met op het programma Ierse liederen gebracht door het Sinjakoor en het koninklijke koor Sursum Corda uit Gullegem, dat al twaalf jaar lang geleid wordt door Antoon de Spiegeleer. De koren worden begeleid door de folkband The Swigshift”, zegt voorzitter Francine Cools van het Sinjakoor.

“Na de pauze is er een optreden van The Swigshift; zij brengen Ierse en Keltische muziek. We hopen dat iedereen zal genieten van de koorzang, maar ook van de opzwepende jigs and reels en de melancholische ballades.”

Bandlid en dirigent

“Met het Sinjakoor hebben we sinds 1995 een mooi palmares opgebouwd met liederen in verschillende talen, religieuze pareltjes en vooral veel eigen composities en arrangementen. Eerst was dat onder leiding van dirigent Jacques Lecluyze en sinds 2022 is Peter Derudder onze dirigent.”

“Peter is ook een van de bandleden van The Swigshift. Met zijn folkband brengt hij al ruim 35 jaar Ierse en Keltische muziek. Naast traditionals speelt de groep ook eigen composities. Niet alleen op festivals zoals Dranouter, Labadoux en Gooik, maar ook internationaal treden ze op: in Ierland, Denemarken, Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten. Ze brachten intussen ook vijf albums uit”, aldus Francine Cools.

Twee avonden

‘Whispers of Ireland’ vindt op zaterdag 20 april om 19.30 uur plaats in Park Ter Walle in Menen. Tickets voor die avond zijn te verkrijgen via 0478 24 86 65 of via [email protected].

Een week later, op 27 april is De Cerf in Gullegem het decor van de Ierse avond. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via 0474 81 98 00 of via leenmartens1@ gmail.com.

The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten vanavond weer samen – Van Peteghem pleit voor meer ambitie om “situatie van Vivaldi” te vermijden

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Marie (23) pakt eerste zege en is meteen provinciaal kampioen

Aangename verrassing zaterdag in Hulste. Marie Vandecasteele (23) zette het West-Vlaams kampioenschap voor vrouwen elite naar haar hand. Voor de renster van het KDM-Pack Cycling Team de eerste zege in haar carrière.
The post Marie (23) pakt eerste zege en is meteen provinciaal kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »