“Hij probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen”: mogelijke poging tot ontvoering van vijf maanden oude baby

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van een vijf maanden oude baby. De politie pakte een 30-jarige verdachte op, maar die werd voorlopig opnieuw vrijgelaten. “Die man probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen terwijl zijn twee kompanen in een witte bestelwagen op de uitkijk stonden”, vertelt de tante van het kindje.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Harelbeke stelt nieuw schepencollege voor in De Gilde, Stasegem: “Nog betere plek om te wonen, werken en ontspannen”

Op 13 oktober behaalde Team Harelbeke een klinkende overwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Met een overtuigende 52% van de stemmen veroverde de partij de absolute meerderheid, en één op de drie Harelbekenaren stemde op Michaël Vannieuwenhuyze, die zo tot burgemeester werd verkozen. Deze historische overwinning betekende de aanloop naar de samenstelling van een gedreven en evenwichtig schepencollege, dat op 16 oktober

Lees meer »

Kleuter- en basisscholen in Koekelare krijgen fluohesjes

Kleuter- en basisschoolkinderen zijn voortaan een stuk veiliger op de weg dankzij de verdeling van maar liefst 1.030 fluohesjes. Op vrijdag 20 september kregen de leerlingen deze opvallende hesjes uit handen van het gemeentebestuur, een belangrijke stap in het verhogen van de verkeersveiligheid. Recent lanceerde de gemeente de verkeerseducatieve VERO-fietsroute. Met de introductie van deze
The post Kleuter- en

Lees meer »

“Mijn ‘kindjes’ zijn bijna kapotgemaakt door hem”: Michel Van den Brande (64) krijgt celstraf met uitstel voor doodsbedreigingen aan boekhouder

“Ik ben het Belgische systeem grondig beu.” Stellingbouwer Michel Van den Brande (64) zag de omzet van zijn bedrijf Kontrimo plots dalen van één miljoen euro per maand naar een luttele 18.000 euro. Dat gebeurde nadat hij boekhouder F.M. uit Gent in dienst had genomen. De rechtbank toonde begrip voor de kwaadheid van Van den Brande, maar niet voor de

Lees meer »

Hetzelfde doktersattest zou voor vier verschillende volmachten gebruikt zijn: kan dit D’haese­leer nog de Ninoofse sjerp kosten?

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt of de gemeenteraadsverkiezing in Ninove wel wettelijk is verlopen. Dé grote vraag: is er geronseld om volmachten te bekomen? Het was de voorzitter van een stembureau die de kat de bel aanbond. Volgens de krant ‘De Morgen’ zag hij dat hetzelfde doktersattest voor vier verschillende volmachten gebruikt werd. Kan dit de verkiezingsuitslag nog omgooien?

Lees meer »

Spanjaarden domineren van begin tot eind tegen Servië (3-0), gefrusteerde Portugezen leiden eerste puntenverlies tegen stug Schots blok (0-0)

Spanje heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Nations League. Tegen Servië domineerde de Europese kampioen 90 minuten lang. Met maar liefst 30(!) schoten van ‘La Roja’ mochten de bezoekers zich gelukkig prijzen dat het ‘maar’ 3-0 werd. Portugal daarentegen moet nog even geduld uitoefenen voor hun ticket. Ronaldo en co kwamen niet verder dan een brilscore tegen Schotland.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Lommel

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Lommel gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Belgiek eert wijkburgemeester Casper

De Belgiek, Deerlijks meest levendige volksbuurt, beleefde zijn jaarlijkse hoogdagen. Uitschieter was de stoet ter ere van wijkburgemeester Casper Cotton. Ook de klassieke paardenrennen werden weer een topper.
The post Belgiek eert wijkburgemeester Casper appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe Donald Trump 40 minuten lang op podium blijft staan terwijl muziek speelt: “Ik hoop dat het goed met hem gaat”

Een verkiezingsrally van Republikeins presidentskandidaat Donald Trump in de strijdstaat Pennsylvania is afgelopen nacht op een vreemde manier geëindigd. In plaats van te vertrekken bleef de oud-president 40 minuten lang op het podium staan terwijl muziek speelde en de zaal langzaam leegliep. Het campagneteam van Kamala Harris was er als de kippen bij om het verhaal te spinnen en zei

Lees meer »