OVERZICHT. Gevel van woning stort gedeeltelijk in, omgewaaide bomen en veel file: onweer laat zich voelen in Vlaanderen

Op verscheidene plaatsen in ons land heeft het onweer maandag schade veroorzaakt. Het gaat vooral om omgewaaide bomen en ongevallen door de felle rukwinden, maar ook de voorgevel van een woning stortte gedeeltelijk in.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze politici pleiten al opnieuw voor stemplicht na lage opkomst: “We hebben ooit moeten vechten om te mogen gaan stemmen”

Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Je hoefde dus helemaal niet naar het stemhokje vandaag. Een enorme dienst voor de democratie of eerder een historische vergissing? In elk geval is de opkomst bij de kiezers vandaag veel lager dan bij voorbije verkiezingen. “We hebben

Lees meer »

Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft

Een vijfendertigtal kleuters uit een school uit Tielt beleefden vrijdagochtend een onvergetelijke ervaring. De kleuters waren op weg met de bus richting Bulskampveld in Beernem toen de buschauffeur plots langs de N37 in Ruiselede donkere rook aan de achterzijde van de bus opmerkte.
The post Even schrikken als bus vol kleuters donkere rook afgeeft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongeval in Bertem veroorzaakt lange files op E40 en E314

Door een verkeersongeval om 06.30 uur in de buurt van Bertem is het dinsdagochtend lang aanschuiven op de E40 en de E314 richting Brussel. Wachttijden lopen er op tot twee uur, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Een van de betrokken wagens belandde op zijn dak. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »