Briljanten feest voor Marcel en Lisette

Marcel Delrue (89) en Lisette Demeyere (89) uit de Ketelbuiserstraat in Lichtervelde trouwden 65 jaar geleden, op 23 januari 1959.

Het koppel heeft twee zonen: Geert (en partner Chantal Reterre) en Jan (en partner Dorine Vanneste). Er is één kleinkind, Emily.

Marcel werkte als metaalarbeider, eerst bij de Clayson en later bij Claeys. Lisette werkte als naaister. Marcel is een grote vinkenliefhebber. Hij is bestuurslid van de Vrije Vinkeniers in Torhout. Lisette werkt graag in de tuin. Marcel is afkomstig van Torhout, Lisette van de Vijfwege in Lichtervelde.

The post Briljanten feest voor Marcel en Lisette is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »